skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować bawarskie antrykoty wieprzowe z warzywami, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Nie uderzaj mocno dobrze umytymi i wysuszonymi kawałkami wieprzowiny na Kości o grubości do czterech centymetrów młotkiem i przebijaj je widelcem w wielu miejscach.
Krok 3:
Przygotuj marynatę i wlej trzy łyżki oleju roślinnego do miski, a następnie wyciśnij trzy ząbki czosnku przez prasę.
Krok 4:
Dodaj jedną łyżeczkę rozmarynu do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 5:
Wlej jedną łyżeczkę kolendry do moździerza i dobrze zmiel tłuczkiem.
Krok 6:
Dodaj jedną łyżeczkę soli do moździerza.
Krok 7:
Dodaj trochę chmielu-suneli do moździerza i dobrze zmiel wszystkie przyprawy w moździerzu.
Krok 8:
Kawałki mięsa układamy w odpowiednim pojemniku i posypujemy gotowanymi przyprawami po obu stronach.
Krok 9:
Dodaj mieszankę papryki do smaku i dokładnie wcieraj wszystkie przyprawy w mięso.
Krok 10:
Tłusta mieszanka czosnku jest dobrze wcierana w kawałki mięsa z każdej strony i przykryta celofanową torbą, usuwana na co najmniej trzy godziny w chłodne miejsce.
Krok 11:
Po upływie czasu wlej trochę mięsa roślinnego i dobrze marynowane kawałki mięsa na patelnię, a następnie smaż na złoty i złoty kolor po obu stronach.
Krok 12:
Wysyłamy patelnię ze smażonym mięsem do piekarnika nagrzanego do dwustu dwudziestu stopni.
Krok 13:
Rozłóż po piętnastu minutach ugotowane ciasteczka mięsne na talerzu.
Krok 14:
Na patelnię wkładamy kukurydzę, posiekaną marchewkę, zieloną fasolkę, pomidory koktajlowe i pokrojoną na kawałki paprykę.
Krok 15:
Smaż warzywa na patelni przez około dwie minuty.
Krok 16:
Połóż ugotowane mięso z warzywami na talerzu i podawaj na świątecznym stole.
Krok 17:
Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie antrykot wieprzowych z warzywami na świątecznym stole w domu razem! Smacznego dla wszystkich!
specjalne i uroczyste danie w piekarniku-świąteczne mięso po królewsku. Ten tajny przepis jest potajemnie przekazywany swoim znajomym przez doświadczonych profesjonalnych kucharzy. Wszyscy miłośnicy niesamowicie smacznych i delikatnych dań z naturalnego mięsa polują na niego. Danie okazuje się niezwykle delikatne, umiarkowanie soczyste i tak smaczne, że jest spożywane podczas uczty jako pierwsze! Jego oszałamiający aromat sprawia, że wszyscy sąsiedzi duszą się z obfitości śliny i wyczerpują się z brutalnego apetytu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g