Bawarskie antrykoty wieprzowe z grillowanymi warzywami

hit sezonu kulinarnego dla prawdziwych smakoszy! Doskonały przepis na przygotowanie uroczystego dania mięsnego o oszałamiającym aromacie, który mile zaskoczy swoim smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 10 g
tłuszcze 55 % 17 g
węglowodany 13 % 4 g
207 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować bawarskie antrykoty wieprzowe z warzywami, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nie uderzaj mocno dobrze umytymi i wysuszonymi kawałkami wieprzowiny na Kości o grubości do czterech centymetrów młotkiem i przebijaj je widelcem w wielu miejscach.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj marynatę i wlej trzy łyżki oleju roślinnego do miski, a następnie wyciśnij trzy ząbki czosnku przez prasę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jedną łyżeczkę rozmarynu do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej jedną łyżeczkę kolendry do moździerza i dobrze zmiel tłuczkiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj jedną łyżeczkę soli do moździerza.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj trochę chmielu-suneli do moździerza i dobrze zmiel wszystkie przyprawy w moździerzu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kawałki mięsa układamy w odpowiednim pojemniku i posypujemy gotowanymi przyprawami po obu stronach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj mieszankę papryki do smaku i dokładnie wcieraj wszystkie przyprawy w mięso.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Tłusta mieszanka czosnku jest dobrze wcierana w kawałki mięsa z każdej strony i przykryta celofanową torbą, usuwana na co najmniej trzy godziny w chłodne miejsce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po upływie czasu wlej trochę mięsa roślinnego i dobrze marynowane kawałki mięsa na patelnię, a następnie smaż na złoty i złoty kolor po obu stronach.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wysyłamy patelnię ze smażonym mięsem do piekarnika nagrzanego do dwustu dwudziestu stopni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż po piętnastu minutach ugotowane ciasteczka mięsne na talerzu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Na patelnię wkładamy kukurydzę, posiekaną marchewkę, zieloną fasolkę, pomidory koktajlowe i pokrojoną na kawałki paprykę.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smaż warzywa na patelni przez około dwie minuty.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Połóż ugotowane mięso z warzywami na talerzu i podawaj na świątecznym stole.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie antrykot wieprzowych z warzywami na świątecznym stole w domu razem! Smacznego dla wszystkich!

specjalne i uroczyste danie w piekarniku-świąteczne mięso po królewsku. Ten tajny przepis jest potajemnie przekazywany swoim znajomym przez doświadczonych profesjonalnych kucharzy. Wszyscy miłośnicy niesamowicie smacznych i delikatnych dań z naturalnego mięsa polują na niego. Danie okazuje się niezwykle delikatne, umiarkowanie soczyste i tak smaczne, że jest spożywane podczas uczty jako pierwsze! Jego oszałamiający aromat sprawia, że wszyscy sąsiedzi duszą się z obfitości śliny i wyczerpują się z brutalnego apetytu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy