skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować markowe ciasta bez drożdży z nadzieniem z mielonego mięsa, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami i wlewamy pół litra kefiru o temperaturze pokojowej do miski objętościowej.
Krok 2:

Dodaj jedną łyżeczkę soli do miski z kefirem.
Krok 3:

Dodaj również jedną łyżeczkę cukru do miski.
Krok 4:

Wlej sto dwadzieścia mililitrów oleju roślinnego do miski.
Krok 5:

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 6:

Osiemset gramów mąki przesiać do ogólnej miski objętościowej, pozostawiając trochę do posypania, a następnie dodać jedną łyżeczkę sody i wymieszać wszystkie składniki trzepaczką.
Krok 7:

Nadal wyrabiamy ciasto rękami i zbieramy je w plastyczną bryłę.
Krok 8:

Rozłóż ciasto na stole posypanym odrobiną mąki.
Krok 9:

Wyrabiamy ciasto wysokiej jakości i wkładamy do celofanowej torby na trzydzieści minut.
Krok 10:

Posiekaj i posiekaj trzysta gramów cebuli dość drobno.
Krok 11:

Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię, a następnie umieść go na kuchence, włącz wysoki ogień, rozłóż cebulę i podsmaż ją, aż będzie przezroczysta.
Krok 12:

Włóż sześćset gramów mięsa mielonego na patelnię i smaż na wysokim ogniu pieca stale mieszając przez trzydzieści minut, aż będzie całkowicie ugotowany.
Krok 13:

Dziesięć minut przed gotowaniem nadzienia dodaj sól do smaku na patelnię.
Krok 14:

Wlej pół łyżeczki kolendry na patelnię, aby uzyskać smak.
Krok 15:

Dodaj mieszankę papryki do smaku na patelnię z mięsem mielonym.
Krok 16:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, zmniejsz ogień kuchenki i przykryj pokrywką, kontynuuj gotowanie nadzienia przez kolejne dziesięć minut. Gotowane mięso mielone przenosi się z patelni do głębokiej miski i schładza w chłodnym miejscu.
Krok 17:

Dobrze ubij białko z jednego jaja kurzego w filiżance.
Krok 18:

Wlej ubite białko do miski z mięsem mielonym i dobrze wymieszaj.
Krok 19:

Po pół godzinie wyjmujemy elastyczne ciasto z torby i kładziemy je na posypanym mąką stole, dzieląc je na niezbędne kawałki.
Krok 20:

Wlej sto czterdzieści gramów oleju roślinnego na patelnię i włącz piec na najwyższy ogień.
Krok 21:

Robimy ciasta z kawałków ciasta i rozprowadzamy na nich wymaganą ilość nadzienia.
Krok 22:

Dobrze przyklej krawędzie ciasta i uformuj placki o pożądanym kształcie.
Krok 23:

Rozłóż placki szwem w dół na patelni z dobrze rozgrzanym olejem i smaż na złoty kolor z obu stron.
Krok 24:

Przykryj serwetką odpowiedni talerz i rozłóż placki smażone na złoty kolor. Smacznego dla wszystkich!
nie można się oprzeć! To rozkosz! Najsmaczniejsze zwiewne ciasta bez drożdży z mięsem według oryginalnej receptury! Takie pyszne będziesz gotować każdego dnia! Twoje domowe zmiatają te paszteciki ze stołu i wymagają suplementu! Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, zawsze są rumiane, z soczystym, niesamowicie aromatycznym i delikatnym nadzieniem. Ten przepis zawsze pomaga, nawet gdy goście są już na wyciągnięcie ręki. Pomaga przygotować obfity posiłek w zaledwie kilka minut!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal / 100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g


