paszteciki z nadzieniem mięsnym z ciasta bez drożdży na kefirze

będziesz gotować takie pyszne przynajmniej codziennie! Wspaniały przepis na pyszne ciasta firmowe, które z pewnością przypadną do gustu wielu, zawsze okazują się rumiane, z soczystym i bardzo aromatycznym nadzieniem z mielonego mięsa!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 33 % 16 g
węglowodany 50 % 24 g
267 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować markowe ciasta bez drożdży z nadzieniem z mielonego mięsa, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami i wlewamy pół litra kefiru o temperaturze pokojowej do miski objętościowej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj jedną łyżeczkę soli do miski z kefirem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj również jedną łyżeczkę cukru do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej sto dwadzieścia mililitrów oleju roślinnego do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Osiemset gramów mąki przesiać do ogólnej miski objętościowej, pozostawiając trochę do posypania, a następnie dodać jedną łyżeczkę sody i wymieszać wszystkie składniki trzepaczką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nadal wyrabiamy ciasto rękami i zbieramy je w plastyczną bryłę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż ciasto na stole posypanym odrobiną mąki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyrabiamy ciasto wysokiej jakości i wkładamy do celofanowej torby na trzydzieści minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posiekaj i posiekaj trzysta gramów cebuli dość drobno.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię, a następnie umieść go na kuchence, włącz wysoki ogień, rozłóż cebulę i podsmaż ją, aż będzie przezroczysta.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż sześćset gramów mięsa mielonego na patelnię i smaż na wysokim ogniu pieca stale mieszając przez trzydzieści minut, aż będzie całkowicie ugotowany.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dziesięć minut przed gotowaniem nadzienia dodaj sól do smaku na patelnię.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlej pół łyżeczki kolendry na patelnię, aby uzyskać smak.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj mieszankę papryki do smaku na patelnię z mięsem mielonym.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, zmniejsz ogień kuchenki i przykryj pokrywką, kontynuuj gotowanie nadzienia przez kolejne dziesięć minut. Gotowane mięso mielone przenosi się z patelni do głębokiej miski i schładza w chłodnym miejscu.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dobrze ubij białko z jednego jaja kurzego w filiżance.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Wlej ubite białko do miski z mięsem mielonym i dobrze wymieszaj.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Po pół godzinie wyjmujemy elastyczne ciasto z torby i kładziemy je na posypanym mąką stole, dzieląc je na niezbędne kawałki.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Wlej sto czterdzieści gramów oleju roślinnego na patelnię i włącz piec na najwyższy ogień.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Robimy ciasta z kawałków ciasta i rozprowadzamy na nich wymaganą ilość nadzienia.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Dobrze przyklej krawędzie ciasta i uformuj placki o pożądanym kształcie.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Rozłóż placki szwem w dół na patelni z dobrze rozgrzanym olejem i smaż na złoty kolor z obu stron.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Przykryj serwetką odpowiedni talerz i rozłóż placki smażone na złoty kolor. Smacznego dla wszystkich!

nie można się oprzeć! To rozkosz! Najsmaczniejsze zwiewne ciasta bez drożdży z mięsem według oryginalnej receptury! Takie pyszne będziesz gotować każdego dnia! Twoje domowe zmiatają te paszteciki ze stołu i wymagają suplementu! Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, zawsze są rumiane, z soczystym, niesamowicie aromatycznym i delikatnym nadzieniem. Ten przepis zawsze pomaga, nawet gdy goście są już na wyciągnięcie ręki. Pomaga przygotować obfity posiłek w zaledwie kilka minut!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal / 100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy