Koperty z paluszkami krabowymi na patelni

niedrogie i łatwe do przygotowania danie. Szybki, niedrogi i smaczny! Do przygotowania tego dania wymagana jest minimalna ilość składników. Koperty z paluszkami krabowymi są dobre na śniadanie, kolację lub po prostu jako przekąska.
ninasimagenAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 47 % 27 g
węglowodany 43 % 25 g
363 kcal
IG: 12 / 4 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozłóż składniki na stole, aby przygotować danie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw weź chleb pita. Jeśli nie jest wystarczająco elastyczny, należy go lekko zwilżyć wodą. Pokrój chleb pita na trzy równe części, posmaruj każdą majonezem i dodaj sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnym krokiem jest wypełnienie. Paluszki krabowe należy pokroić w plasterki lub kostki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz na każdą część chleba pita kładziemy dwa pokruszone paluszki krabowe.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zawijamy puste miejsca w koperty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smażyć je na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe koperty układamy na talerzu z ręcznikiem papierowym, aby szkło miało nadmiar oleju.

jak powiedział Albert Einstein - " wszystko genialne jest proste."Tak proste, jak chleb pita to ormiański chleb. Chleb pita to biały chleb bez drożdży, który jest wytwarzany z mąki pszennej i zwijany w cienką tortillę. Jest to produkt przyjazny dla środowiska, niskokaloryczny i doskonale nadaje się do żywienia dietetycznego.Dokładne pochodzenie słowa "pita" nie jest znane. Istnieje jednak przypuszczenie, że słowo " miłość "jest zapożyczone z języka arabskiego i oznacza" płaski", a" ash "ma tureckie korzenie i tłumaczy się jako"jedzenie".
we współczesnych czasach rozróżnia się dwa rodzaje chleba pita: Ormiański i Gruziński. Różnią się wyglądem. Wersja ormiańska jest bardzo cienka i robi pyszne bułki, a gruziński chleb pita jest bardziej bujny, więc doskonale nadaje się do robienia wszelkiego rodzaju szybkich pizzy.
najpopularniejszy jest oczywiście ormiański chleb pita. Przypuszcza się, że produkt ten rozprzestrzenił się na całym świecie wraz z wędrownymi Ormianami.
obecnie bardzo trudno jest znaleźć miejsce, w którym nie można kupić pysznego ormiańskiego chleba pita.Nic dziwnego, że dania pita są bardzo popularne. Mimo to, ponieważ możesz zawinąć w niego dowolne nadzienie według własnego gustu.
w tym przepisie proponuję rozważyć budżetową wersję nadzienia z paluszków krabowych, która może być odpowiednia nie tylko dla tych, którzy oszczędzają, ale także dla osób poszczących.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy