skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozłóż składniki na stole, aby przygotować danie.
Krok 2:
Najpierw weź chleb pita. Jeśli nie jest wystarczająco elastyczny, należy go lekko zwilżyć wodą. Pokrój chleb pita na trzy równe części, posmaruj każdą majonezem i dodaj sól.
Krok 3:
Następnym krokiem jest wypełnienie. Paluszki krabowe należy pokroić w plasterki lub kostki.
Krok 4:
Teraz na każdą część chleba pita kładziemy dwa pokruszone paluszki krabowe.
Krok 5:
Zawijamy puste miejsca w koperty.
Krok 6:
Smażyć je na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor.
Krok 7:
Gotowe koperty układamy na talerzu z ręcznikiem papierowym, aby szkło miało nadmiar oleju.
jak powiedział Albert Einstein - " wszystko genialne jest proste."Tak proste, jak chleb pita to ormiański chleb. Chleb pita to biały chleb bez drożdży, który jest wytwarzany z mąki pszennej i zwijany w cienką tortillę. Jest to produkt przyjazny dla środowiska, niskokaloryczny i doskonale nadaje się do żywienia dietetycznego.Dokładne pochodzenie słowa "pita" nie jest znane. Istnieje jednak przypuszczenie, że słowo " miłość "jest zapożyczone z języka arabskiego i oznacza" płaski", a" ash "ma tureckie korzenie i tłumaczy się jako"jedzenie".
we współczesnych czasach rozróżnia się dwa rodzaje chleba pita: Ormiański i Gruziński. Różnią się wyglądem. Wersja ormiańska jest bardzo cienka i robi pyszne bułki, a gruziński chleb pita jest bardziej bujny, więc doskonale nadaje się do robienia wszelkiego rodzaju szybkich pizzy.
najpopularniejszy jest oczywiście ormiański chleb pita. Przypuszcza się, że produkt ten rozprzestrzenił się na całym świecie wraz z wędrownymi Ormianami.
obecnie bardzo trudno jest znaleźć miejsce, w którym nie można kupić pysznego ormiańskiego chleba pita.Nic dziwnego, że dania pita są bardzo popularne. Mimo to, ponieważ możesz zawinąć w niego dowolne nadzienie według własnego gustu.
w tym przepisie proponuję rozważyć budżetową wersję nadzienia z paluszków krabowych, która może być odpowiednia nie tylko dla tych, którzy oszczędzają, ale także dla osób poszczących.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g