naleśniki z dżemem na śmietanie
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Oto ten przepis kulinarny. Weź śmietanę. Posolić ją. Następnie powoli dodaj do niego żółtka jaj. Ubij tę masę, aż stanie się gęstą pianą. Następnie, kontynuując mieszanie, dodaj mąkę. Białka należy ubić w osobnej misce.
następnie dodaj je do ciasta i bardzo delikatnie wymieszaj. Nasmaruj patelnię olejem lub tłuszczem. Piecz naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni. Możesz jeść takie naleśniki ze wszystkim. Możesz po prostu posmarować je ulubionym dżemem. Możesz zawinąć w nie nadzienie, zarówno słodkie, jak i nie.
dzieciom w szkole robię takie puszyste naleśniki z mielonym mięsem i cebulą smażoną na oleju roślinnym. Dzięki nim zawsze jestem spokojna, że moje dzieci są pełne. Miłego i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g