skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według listy. Oprócz określonego zestawu produktów możesz użyć dowolnego innego smaku i pragnienia. Oprócz cebuli, marchwi i pomidorów w procesie gotowania dodałem paprykę i trochę solonych grzybów i nie żałowałem, danie okazało się nie tylko bardziej pożywne, ale także o przyjemnym i pikantnym smaku.
Krok 2:
Umyj marchewki, obierz i zetrzyj na średniej tarce.
Krok 3:
Obierz cebulę i drobno posiekaj nożem.
Krok 4:
Papryka może być używana w różnych kolorach dla kontrastu i jasności potrawy. Moje warzywo, Wytnij łodygę ze strąkiem nasion, pokrój miąższ w małe kostki lub paski.
Krok 5:
Umyj pomidory, Wytnij miejsce mocowania łodygi, pokrój miąższ w kostkę.
Krok 6:
Grzyby mogą być używane nie tylko słone, ale także świeże, na przykład pieczarki, powinny być pokrojone w kostkę i po prostu smażone z warzywami, a nawet marynowane. Mam słone piersi. Umyj grzyby, pozwól wodzie spłynąć i pokrój je w małe kostki.
Krok 7:
Wlej olej roślinny na patelnię, w razie potrzeby można go zastąpić oliwą. Gdy olej się rozgrzeje, połóż na nim cebulę i marchewkę. Smaż warzywa przez 5-7 minut na średnim ogniu. Cebula powinna stać się przezroczysta, a marchewka miękka.
Krok 8:
Wyślij bułgarską paprykę, pomidory i grzyby na patelnię z marchewką i cebulą, wymieszaj, smaż je razem na średnim ogniu przez 10 minut.
Krok 9:
Następnie włóż makaron na patelnię. Makaron można stosować w dowolnym kształcie według własnego gustu i dostępności, ale lepiej z pszenicy durum, aby podczas duszenia nie zamieniły się w ogromne rozmyte makaroniki, które nie są przyjemne w smaku i wyglądzie.
Krok 10:
Dodaj przyprawy: sól i czarny pieprz do smaku. W razie potrzeby możesz użyć innej przyprawy 0 lub więcej. Wlej pół szklanki gorącej wody na patelnię. Przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 11:
Gdy płyn prawie całkowicie wyparuje, wymieszaj zawartość patelni, wlej trochę więcej wody i kontynuuj duszenie, aż makaron będzie ugotowany, dosłownie, pięć do siedmiu minut. Wyłącz ogień, na patelni powinien powstać SOS sokowy. Serwujemy danie do stołu jako dodatek do mięsa, ryb lub kurczaka lub jako niezależne danie bezmięsne. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g