skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z warzyw na grillu? Rozpal ogień w grillu. Poczekaj, aż węgle się wypalą, umieść grill na grillu, aby się rozgrzał.
Krok 2:
Umyj pomidory, paprykę i cukinię. Cukinia lepiej jest używać młodej małej wielkości. Szalotki obrać i pokroić na pół.(możesz użyć małej cebuli). Cukinię pokrój również na pół. Umieść warzywa na dużym ogniu na ruszcie.
Krok 3:
Warzywa gotują się bardzo szybko. Pomidory będą gotowe za kilka sekund, pozostaw paprykę i cebulę na ruszcie trochę dłużej. Gotowanie cukinii zajmie kilka minut. Warzywa muszą być stale obracane szczypcami, aby się nie przypaliły.
Krok 4:
Usuń pomidory, cebulę i paprykę z rusztu.(paprykę można włożyć na kilka minut do celofanowej torby, a następnie bez trudu zdjąć z niej skórkę).
Krok 5:
Nieco później wyjmij cukinię z grilla. Lekko ostudzić warzywa.
Krok 6:
Pokrój pieprz w pierścienie, częściowo usuń nasiona, częściowo pozostaw do woli.
Krok 7:
Cukinię pokrój losowo, możesz pokroić w plasterki lub grube paski.
Krok 8:
Pokrój szalotkę w półpierścienie lub pióra, pozostaw pomidory bez zmian, usuń łodygę, jeśli jest obecna.
Krok 9:
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Krok 10:
Warzywa nie są również grubo cięte. Koperek, pietruszka i szczypiorek dobrze nadają się do sałatek.
Krok 11:
Wyślij warzywa do salaterki, dodaj zioła i czosnek na wierzch. Posyp zmielonym czerwonym pieprzem i ziele angielskie, dopraw solą do smaku.
Krok 12:
Dopraw olejem roślinnym (możesz również użyć oliwy z oliwek).
Krok 13:
Bardzo delikatnie wymieszaj sałatkę dużą łyżką, aby nie zmiażdżyć pomidorów. Odstaw na kilka minut i podawaj.
bardzo dużym plusem sałatki jest to, że warzywa są gotowane na grillu przez bardzo krótki czas, ale jednocześnie muszą być stale monitorowane, aby warzywa nie paliły się i stale obracały.
dressing można zmienić według własnych upodobań, dodać do oleju sok ze świeżo wyciśniętej cytryny lub ocet winny lub jabłkowy.
jeśli wymieszana sałatka stoi co najmniej 5 minut, smak stanie się znacznie jaśniejszy i bogatszy.
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g