domowe białka z soczystym nadzieniem mięsnym

bardzo udany przepis, gotujesz jednym tchem! Pyszne białe z soczystym nadzieniem i chrupiącą skórką, które mile zaskoczą swoim smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 48 % 24 g
węglowodany 36 % 18 g
316 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych białych z najdelikatniejszym ciastem, soczystym nadzieniem i chrupiącą skórką.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj ciasto i przesiej pięćset gramów mąki do dużej miski, dodaj jedną łyżeczkę cukru, jedną łyżeczkę soli, dwie łyżeczki szybko działających drożdży i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlać dwieście pięćdziesiąt gramów ciepłej wody i zagnieść ciasto dodając dwie łyżki oleju roślinnego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ugniataj ciasto rękami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej niewielką ilość mąki na stół i zagniataj ciasto, a następnie usuń na godzinę w ciepłym miejscu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój trzysta gramów cebuli i zmiel w puree mikserem, a następnie włóż do miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W misce do cebuli dodaj sześćset gramów mięsa mielonego, jedną łyżeczkę soli, pięćdziesiąt gramów wody dla soczystości (może być mineralna), pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po godzinie rozprowadzamy ciasto na stole, uprzednio smarując je jedną łyżką oleju roślinnego,a następnie dobrze ugniatamy cały kwas węglowy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Powstałe ciasto dzieli się na małe części w przybliżeniu tej samej wielkości.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Z każdej powstałej części ciasta wykonujemy ciasto o grubości pół centymetra, na którym rozprowadzamy wystarczającą ilość mięsa mielonego, a następnie zbieramy ciasto i formujemy Biel, tworząc rodzaj kosza.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej trzysta pięćdziesiąt gramów oleju roślinnego na patelnię i podgrzej na średnim ogniu, aby olej dobrze się rozgrzał, po czym zmniejsz ogień i rozłóż bielaki, które są smażone z jednej strony przez pięć minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Belyashi należy najpierw usmażyć z boku szwu, a następnie z drugiej strony.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Połóż gotowe białe na talerzu, który wcześniej przykryliśmy serwetką. Smacznego!

przepis belyashy jest bardzo udany i jest spożywany jednym tchem! Nadzienie soczyste, ciasto najdelikatniejsze z chrupiącą skórką. Ugotuj pyszne białe według mojego przepisu, cała rodzina będzie zadowolona i poprosi o suplementy. Najważniejsze jest to, że z niewielką ilością mięsa mielonego okazuje się dużo bieli dla dużej rodziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy