skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych białych z najdelikatniejszym ciastem, soczystym nadzieniem i chrupiącą skórką.
Krok 2:
Przygotuj ciasto i przesiej pięćset gramów mąki do dużej miski, dodaj jedną łyżeczkę cukru, jedną łyżeczkę soli, dwie łyżeczki szybko działających drożdży i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki trzepaczką.
Krok 3:
Wlać dwieście pięćdziesiąt gramów ciepłej wody i zagnieść ciasto dodając dwie łyżki oleju roślinnego.
Krok 4:
Ugniataj ciasto rękami.
Krok 5:
Wlej niewielką ilość mąki na stół i zagniataj ciasto, a następnie usuń na godzinę w ciepłym miejscu.
Krok 6:
Pokrój trzysta gramów cebuli i zmiel w puree mikserem, a następnie włóż do miski.
Krok 7:
W misce do cebuli dodaj sześćset gramów mięsa mielonego, jedną łyżeczkę soli, pięćdziesiąt gramów wody dla soczystości (może być mineralna), pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj.
Krok 8:
Po godzinie rozprowadzamy ciasto na stole, uprzednio smarując je jedną łyżką oleju roślinnego,a następnie dobrze ugniatamy cały kwas węglowy.
Krok 9:
Powstałe ciasto dzieli się na małe części w przybliżeniu tej samej wielkości.
Krok 10:
Z każdej powstałej części ciasta wykonujemy ciasto o grubości pół centymetra, na którym rozprowadzamy wystarczającą ilość mięsa mielonego, a następnie zbieramy ciasto i formujemy Biel, tworząc rodzaj kosza.
Krok 11:
Wlej trzysta pięćdziesiąt gramów oleju roślinnego na patelnię i podgrzej na średnim ogniu, aby olej dobrze się rozgrzał, po czym zmniejsz ogień i rozłóż bielaki, które są smażone z jednej strony przez pięć minut.
Krok 12:
Belyashi należy najpierw usmażyć z boku szwu, a następnie z drugiej strony.
Krok 13:
Połóż gotowe białe na talerzu, który wcześniej przykryliśmy serwetką. Smacznego!
przepis belyashy jest bardzo udany i jest spożywany jednym tchem! Nadzienie soczyste, ciasto najdelikatniejsze z chrupiącą skórką. Ugotuj pyszne białe według mojego przepisu, cała rodzina będzie zadowolona i poprosi o suplementy. Najważniejsze jest to, że z niewielką ilością mięsa mielonego okazuje się dużo bieli dla dużej rodziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g