Szybka Pizza z pomidorami, serem i grzybami na patelni

ulubiony przepis na pyszne śniadanie w dwadzieścia minut! Pikantne danie z delikatnym ciastem, które nie jest trudne do przygotowania, zachwyci swoim wyglądem i dobrym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 53 % 21 g
węglowodany 20 % 8 g
232 kcal
IG: 13 / 38 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania szybkiej i apetycznej pizzy z delikatnym ciastem na patelni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj ciasto na pizzę i wlej pół łyżeczki proszku do pieczenia na talerz z pięćdziesięcioma gramami mąki, rozbij jedno jajko kurze, dodaj trzydzieści mililitrów kefiru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka i usuń na piętnaście do dwudziestu minut na bok.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nie kroimy zbyt grubo stu gramów pieczarek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój sto gramów szynki na dowolne kawałki. Aby przygotować polewę do pizzy, wlej dwie łyżki oliwy z oliwek do miski, dodaj ząbek czosnku przepuszczony przez specjalną prasę i dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dowolnie, ale niezbyt drobno posiekaj jednego pomidora.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zielona papryka pokrojona w kostkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj sto pięćdziesiąt gramów parmezanu na drobnej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włącz kuchenkę i podgrzej patelnię z dodanymi do niej dwiema łyżkami oliwy z oliwek. Wysyłamy grzyby do smażenia na patelni i nie zapomnij wymieszać ich szpatułką. Dodaj szynkę do smażenia grzybów na patelni i wymieszaj, a następnie dodaj sól do smaku i zmniejsz ogień, zamknij patelnię pokrywką. Rozłóż przygotowane nadzienie do pizzy z patelni na talerzu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podgrzej patelnię z odrobiną oliwy z oliwek na kuchence i wlej ciasto, którego dolna warstwa jest gotowana przez pięć minut. Smarujemy górną warstwę ciasta wstępnie przygotowanymi startymi pomidorami, wykonujemy bazę pomidorową, na którą wlewamy Francuskie zioła.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na francuskich ziołach równomiernie ułóż warstwę pomidora i papryki na wierzchu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj ładną warstwę parmezanu na wierzchu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Na wierzchu sera kładziemy grzyby z szynką i posypujemy mieszanką papryki na pięć minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gdy tylko Pizza się skończy, dodaj warstwę pozostałego parmezanu na wierzch i zamknij pokrywkę, aż ser się stopi.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż pizzę na talerzu i polej wcześniej przygotowanym nadzieniem, a następnie posyp koperkiem do smaku. Smacznego dla wszystkich!

pizza, którą często robię na śniadanie! Nie jest to wcale trudne, każdy może gotować dosłownie w 20 minut. Okazuje się, że jest bardzo soczysty, ciasto jest delikatne, a co najważniejsze, dużo aromatycznego nadzienia mięsnego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy