skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania szybkiej i apetycznej pizzy z delikatnym ciastem na patelni.
Krok 2:
Przygotuj ciasto na pizzę i wlej pół łyżeczki proszku do pieczenia na talerz z pięćdziesięcioma gramami mąki, rozbij jedno jajko kurze, dodaj trzydzieści mililitrów kefiru.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka i usuń na piętnaście do dwudziestu minut na bok.
Krok 4:
Nie kroimy zbyt grubo stu gramów pieczarek.
Krok 5:
Pokrój sto gramów szynki na dowolne kawałki. Aby przygotować polewę do pizzy, wlej dwie łyżki oliwy z oliwek do miski, dodaj ząbek czosnku przepuszczony przez specjalną prasę i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Dowolnie, ale niezbyt drobno posiekaj jednego pomidora.
Krok 7:
Zielona papryka pokrojona w kostkę.
Krok 8:
Zetrzyj sto pięćdziesiąt gramów parmezanu na drobnej tarce.
Krok 9:
Włącz kuchenkę i podgrzej patelnię z dodanymi do niej dwiema łyżkami oliwy z oliwek. Wysyłamy grzyby do smażenia na patelni i nie zapomnij wymieszać ich szpatułką. Dodaj szynkę do smażenia grzybów na patelni i wymieszaj, a następnie dodaj sól do smaku i zmniejsz ogień, zamknij patelnię pokrywką. Rozłóż przygotowane nadzienie do pizzy z patelni na talerzu.
Krok 10:
Podgrzej patelnię z odrobiną oliwy z oliwek na kuchence i wlej ciasto, którego dolna warstwa jest gotowana przez pięć minut. Smarujemy górną warstwę ciasta wstępnie przygotowanymi startymi pomidorami, wykonujemy bazę pomidorową, na którą wlewamy Francuskie zioła.
Krok 11:
Na francuskich ziołach równomiernie ułóż warstwę pomidora i papryki na wierzchu.
Krok 12:
Dodaj ładną warstwę parmezanu na wierzchu.
Krok 13:
Na wierzchu sera kładziemy grzyby z szynką i posypujemy mieszanką papryki na pięć minut.
Krok 14:
Gdy tylko Pizza się skończy, dodaj warstwę pozostałego parmezanu na wierzch i zamknij pokrywkę, aż ser się stopi.
Krok 15:
Rozłóż pizzę na talerzu i polej wcześniej przygotowanym nadzieniem, a następnie posyp koperkiem do smaku. Smacznego dla wszystkich!
pizza, którą często robię na śniadanie! Nie jest to wcale trudne, każdy może gotować dosłownie w 20 minut. Okazuje się, że jest bardzo soczysty, ciasto jest delikatne, a co najważniejsze, dużo aromatycznego nadzienia mięsnego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g