skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki do gotowania pieczeni.
Krok 2:
Opłucz węglan wieprzowy pod bieżącą wodą, osusz ręcznikami papierowymi i grubo posiekaj. Przenieś kawałki wieprzowiny na patelnię i smaż na niewielkiej ilości oleju roślinnego na dużym ogniu na złoty kolor. Pod koniec gotowania sól i pieprz wieprzowinę. Weź czystą miskę i włóż do niej smażone kawałki wieprzowiny, przykryj miskę folią.
Krok 3:
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półpierścienie. Na tej samej patelni, na której smażono wieprzowinę, lekko usmaż półpierścienie cebuli.
Krok 4:
Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Gdy cebula jest lekko usmażona, dodaj pierścienie marchewki na patelnię. Kontynuuj smażenie warzyw, aż marchewki będą miękkie.
Krok 5:
Gdy warzywa lekko się zrumienią i zmiękną, włóż smażone kawałki wieprzowiny na patelnię, włóż jeden liść laurowy, zalej zawartość patelni wrzącą wodą, zmniejsz ogień, przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Krok 6:
Podczas duszenia mięsa z warzywami konieczne jest przygotowanie ciasta na Nudle.
Krok 7:
Wlej kefir o temperaturze pokojowej do pojemnika, dodaj sodę i sól, wymieszaj. Następnie w małych porcjach zacznij wprowadzać mąkę przesianą przez sito. Najpierw drewnianą łyżką, a następnie rękami zagnieść ciasto. Powinien być miękki, trochę lepki. Przykryj miskę ciasta ręcznikiem i pozwól ciastu odpocząć przez 15 minut.
Krok 8:
W tym czasie umyj ziemniaki, obierz je i pokrój w duże plasterki. Otwórz pokrywkę patelni, połóż plastry ziemniaków na mięsie i warzywach, w razie potrzeby możesz dodać trochę wody. Woda powinna tylko lekko przykryć ziemniaki, więc nie należy napełniać patelni wodą do góry. Zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Krok 9:
W tym czasie włóż masło do małego rondla i rozpuść na małym ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj do rondla drobno posiekany koperek i czosnek, przepuszczony przez prasę, wymieszaj.
Krok 10:
Ciasto ułożyć na posypanej mąką powierzchni roboczej i rozwałkować na prostokątną warstwę. Posmaruj powierzchnię ciasta roztopionym masłem z ziołami i czosnkiem, delikatnie zwiń w rolkę i pokrój w porcje stożków o szerokości 2 cm. Ponadto Noodle nie powinny dotykać bulionu, ponieważ są gotowane na parze.
Krok 11:
Ponownie zamknij pokrywkę i gotuj przez około 30 minut dłużej, aby Noodle miały czas na gotowanie w środku. Podczas gotowania nudli nie można otworzyć pokrywy, w przeciwnym razie Nudle osiądą i nie będą dobrze gotowane na parze.
smażenie z nudlami jest bardzo popularnym daniem w Odessie, że tak powiem, przykładem prawdziwej domowej kuchni Odessy. Danie okazuje się bardzo satysfakcjonujące i wysokokaloryczne, co możemy powiedzieć: mięso, ziemniaki i te same Nudle, które są przygotowywane z przaśnego ciasta na kefirze i zastępują chleb.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal / 100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal / 100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g