soczysta wieprzowina w cieście

bardzo smaczne, satysfakcjonujące i interesujące danie! Ciasto to ciasto, w którym smażone jest mięso, warzywa i inne produkty. Okazuje się, że jest to bardzo piękne, jasne, smaczne i oryginalne danie. Szczególnie popularne jest danie takie jak wieprzowina smażona w cieście. W cieście uzyskuje się smażone kawałki mięsa, to proste i szybkie w przygotowaniu danie jest również dobre, ponieważ dzięki cieście jest bardzo satysfakcjonujące i nie trzeba do niego przygotowywać przystawki. Wystarczy podać świeże warzywa i zioła do wieprzowiny w cieście, a pełny lunch lub kolacja jest gotowa. Takie danie zajmie godne miejsce na świątecznym stole.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 11 g
tłuszcze 57 % 20 g
węglowodany 11 % 4 g
234 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki na danie. Zacznijmy gotowanie od mięsa. Mięso wieprzowe jest dokładnie myte, suszone ręcznikami papierowymi, krojone na cienkie płytki w poprzek włókien o grubości nie większej niż 0,5 centymetra. Pokonujemy je młotkiem kuchennym po obu stronach. Nie trzeba ich przyprawiać ani marynować, przyprawa zostanie dodana do ciasta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowanie ciasta. Ciasto przygotowuje się według różnych przepisów, do ciasta dodaje się mleko, śmietanę lub majonez, używa się nawet sera, ziemniaków i innych produktów. Najprostszy przepis na bazie mleka i jajek jest przygotowywany bardzo szybko. Wbijamy jaja kurze do miski. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku, w razie potrzeby możesz dodać więcej przypraw do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka z przyprawami ręczną trzepaczką lub mikserem, aż sól całkowicie się rozpuści.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej mleko, zawartość tłuszczu w mleku można wybrać dowolnie. Ponownie wymieszaj składniki, aby mieszanina stała się jednorodna w konsystencji.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej przesianą mąkę pszenną, dodaj ją stopniowo, aby nie zebrała się w grudki. Widelcem lub trzepaczką ubij mieszaninę, aby mąka całkowicie się rozdzieliła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowane kawałki wieprzowiny zanurzamy w cieście, aby mięso było całkowicie pokryte mieszanką jajeczno-mleczną.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej olej roślinny na patelnię. Rozgrzewamy go. Rozłóż wieprzowinę w cieście na rozgrzanym oleju. Smażyć mięso na średnim ogniu bez pokrywki, najpierw z jednej strony na złoty kolor. Następnie odwróć i smaż z drugiej strony, aż powstanie złoty kolor. Aby usunąć nadmiar oleju z gotowego mięsa w cieście, połóż wieprzowinę na ręczniku papierowym na kilka minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Danie jest gotowe. Podawaj wieprzowinę w cieście do stołu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy