skład / składniki
metoda gotowania
włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 135 stopni Celsjusza, aw tym czasie nie siedzimy bezczynnie - kontynuujemy gotowanie. Mój mostek pod bieżącą wodą, a następnie dobrze wysusz go grubymi papierowymi serwetkami-mięso nie potrzebuje dodatkowej wilgoci.
następnie przyprawiamy przygotowane mięso z obu stron solą, czarnym pieprzem i przyprawami odpowiednimi do mięsa. Czarny pieprz najlepiej zmielić tuż przed dodaniem do mięsa, zapewniając w ten sposób niesamowity smak mostka wołowego. Możesz wziąć dowolne przyprawy, na przykład dobrze sprawdza się mieszanka różnych mielonych papryk. Możesz użyć gotowych mieszanek przypraw do potraw mięsnych. Więc pocieramy mięso ze wszystkich stron, wcieramy przyprawy w mięso.
posmaruj blachę do pieczenia lub naczynie do pieczenia odrobiną oleju. Rozłóż mostek na wierzchu i wyślij go do piekarnika, który miał czas na rozgrzanie do pożądanej temperatury. Mięso gotujemy, aż jego temperatura wewnętrzna wyniesie 50 stopni Celsjusza. Do tych celów używamy specjalnego termometru. Mięso powinno być prawie całkowicie ugotowane.
następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim mięso na 10 minut. W tym czasie podgrzewamy patelnię z pozostałym olejem na dużym ogniu. Gdy olej się rozgrzeje, włóż mięso na patelnię i smaż przez 1 minutę, po czym Odwróć mięso i smaż przez kolejną 1 minutę z drugiej strony. Na mięsie powinna pojawić się pyszna apetyczna skórka.
podawaj mięso na gorąco. Uzupełniamy mostek ulubionymi sosami, świeżymi ziołami , w razie potrzeby obfitym dodatkiem. Różne napoje, na przykład czerwone wino, dobrze nadają się do takiego mięsa. Możesz podać mostek do piwa.
gotowe - możesz się cieszyć!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mostek wołowy - 217 kcal/100g