azu z wieprzowiny w powolnej kuchence

Spróbuj tego pysznego pikantnego Dania! Azu z wieprzowiny w powolnej kuchence to dość satysfakcjonujące danie kuchni tatarskiej, które w pełni może nakarmić całą rodzinę i nie tylko. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych urządzeń gospodarstwa domowego w dzisiejszych czasach to dość trudne danie, składające się z wielu składników, można przygotować szybko i bez kłopotów.
KiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 24 % 5 g
123 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

jak gotować wieprzowinę w powolnej kuchence? 1. Umyj wieprzowinę i wytrzyj ręcznikami papierowymi. Pokrój mięso na małe kawałki.

2. Włącz powolną kuchenkę w tryb "Pieczenie " lub"pieczenie". Wlej połowę porcji oleju roślinnego do miski multicookera i przenieś kawałki wieprzowiny. Posolić i doprawić mięso czarnym pieprzem. Wymieszaj mięso, nie zamykaj multicookera pokrywką i smaż mięso na złoty kolor. Następnie przenieś smażone kawałki wieprzowiny na talerz - będą potrzebne nieco później.

3. Obierz wszystkie niezbędne warzywa, opłucz i osusz. Pokrój ziemniaki w średniej wielkości kostki, drobno posiekaj marchewkę i cebulę ostrym nożem. Paprykę pokroić w kostkę. I pokrój ogórki na małe kawałki o dowolnym kształcie. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i zdjąć z nich skórkę, a następnie zetrzeć na tarce lub zmielić blenderem w puree. Drobno posiekaj czosnek nożem lub posiekaj prasą.

4. Przenieś ziemniaki do miski Multicooker. Bez zmiany trybu lekko podsmaż ziemniaki na złoty kolor, dopraw przyprawami (solą i pieprzem) i połóż na talerzu.

5. Wlej pozostały olej roślinny do miski multicookera i smaż na nim posiekaną cebulę i marchewkę przez kilka minut. Gdy będą miękkie, dodaj posiekane pikle do miski i wymieszaj. Następnie włóż kostki papryki i ponownie wymieszaj wszystkie składniki. Tryb multicookera pozostaje niezmieniony przez cały proces.

6. Po usmażeniu warzyw dodaj koncentrat pomidorowy i przecier pomidorowy. W tym momencie posmakuj potrawy i dodaj brakujące przyprawy.

7. Ustaw powolną kuchenkę w trybie "duszenie", dodaj smażoną wieprzowinę i czosnek. Wlej bulion mięsny do miski, przykryj garnek pokrywką i ustaw minutnik na 20 minut duszenia.

8. Otwórz Wolnowar i włóż smażone kawałki ziemniaków, wymieszaj wszystkie produkty, zamknij pokrywkę i pozostaw Azę do duszenia przez kolejne 10 minut.

gdy danie będzie gotowe, przełóż je na porcjowane talerze i posyp świeżymi ziołami.

smacznego!

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal / 100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Bulion mięsny - 34   kcal/100g

Podobne przepisy