skład / składniki
metoda gotowania
jak gotować wieprzowinę w powolnej kuchence? 1. Umyj wieprzowinę i wytrzyj ręcznikami papierowymi. Pokrój mięso na małe kawałki.
2. Włącz powolną kuchenkę w tryb "Pieczenie " lub"pieczenie". Wlej połowę porcji oleju roślinnego do miski multicookera i przenieś kawałki wieprzowiny. Posolić i doprawić mięso czarnym pieprzem. Wymieszaj mięso, nie zamykaj multicookera pokrywką i smaż mięso na złoty kolor. Następnie przenieś smażone kawałki wieprzowiny na talerz - będą potrzebne nieco później.
3. Obierz wszystkie niezbędne warzywa, opłucz i osusz. Pokrój ziemniaki w średniej wielkości kostki, drobno posiekaj marchewkę i cebulę ostrym nożem. Paprykę pokroić w kostkę. I pokrój ogórki na małe kawałki o dowolnym kształcie. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i zdjąć z nich skórkę, a następnie zetrzeć na tarce lub zmielić blenderem w puree. Drobno posiekaj czosnek nożem lub posiekaj prasą.
4. Przenieś ziemniaki do miski Multicooker. Bez zmiany trybu lekko podsmaż ziemniaki na złoty kolor, dopraw przyprawami (solą i pieprzem) i połóż na talerzu.
5. Wlej pozostały olej roślinny do miski multicookera i smaż na nim posiekaną cebulę i marchewkę przez kilka minut. Gdy będą miękkie, dodaj posiekane pikle do miski i wymieszaj. Następnie włóż kostki papryki i ponownie wymieszaj wszystkie składniki. Tryb multicookera pozostaje niezmieniony przez cały proces.
6. Po usmażeniu warzyw dodaj koncentrat pomidorowy i przecier pomidorowy. W tym momencie posmakuj potrawy i dodaj brakujące przyprawy.
7. Ustaw powolną kuchenkę w trybie "duszenie", dodaj smażoną wieprzowinę i czosnek. Wlej bulion mięsny do miski, przykryj garnek pokrywką i ustaw minutnik na 20 minut duszenia.
8. Otwórz Wolnowar i włóż smażone kawałki ziemniaków, wymieszaj wszystkie produkty, zamknij pokrywkę i pozostaw Azę do duszenia przez kolejne 10 minut.
gdy danie będzie gotowe, przełóż je na porcjowane talerze i posyp świeżymi ziołami.
smacznego!
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal / 100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g

