skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybierz produkty potrzebne do przygotowania jajecznicy.
Krok 2:
Włącz piec i podgrzej patelnię, dodając do niej 30 gr. masła, a następnie pokroić 1/3 cebuli.
Krok 3:
Posiekaną cebulę wkładamy na patelnię, podajemy mieszając, aż będzie przezroczysta i kroimy plastry boczku na małe kawałki.
Krok 4:
Dodaj kawałki boczku na patelnię i lekko je smaż.
Krok 5:
Pokrój każdy pomidor koktajlowy na cztery części i drobno posiekaj koperek.
Krok 6:
Rozbij na patelnię, nie uszkadzając żółtka, jaj przepiórczych i dodaj sól morską z pieprzem do smaku.
Krok 7:
Kontynuujemy gotowanie naszego Dania przez kolejne pięć minut.
Krok 8:
Posyp gotową jajecznicę posiekanym koperkiem i podawaj na rodzinne Śniadanie.
szybka i łatwa w przygotowaniu jajecznica, która z pewnością zaspokoi i zachwyci wszystkich na rodzinnym śniadaniu!
jajecznica, która jest gotowana na raz dwa trzy! Boczek nadaje delikatny wędzony smak, a pomidory koperkowe wiosenną świeżość!
właściwości jaj przepiórczych są naprawdę wyjątkowe, jest to naturalny kompleks witamin. Jajka ważą od 9 do 18 gramów. w zależności od rasy, a skorupa jest cienka i krucha. Skład jednego jajka przepiórczego może zastąpić garść tabletek i suplementów diety. Skład jaja przepiórczego obejmuje grupę przeciwutleniaczy, które chronią komórki przed solami metali ciężkich. Jaja przepiórcze zmniejszają ryzyko nowotworów. Dietetycy wolą jaja przepiórcze niż jaja kurze, powołując się na wysoką zawartość cholesterolu w kurczakach – 570 mg. Jednak jaja przepiórcze zawierają więcej cholesterolu - 600 mg, ale jest neutralizowany przez lecytynę. Jaja kurze mają mniej cholesterolu, ale nie zawierają lecytyny. Lecytyna w połączeniu z cholesterolem nie szkodzi sercu i wzmacnia naczynia krwionośne.
w starożytnych chińskich przepisach wśród produktów, które mogą zwiększyć siłę organizmu, są jajka przepiórcze. Ale Japończycy udowodnili, że jaja przepiórcze mają pozytywny wpływ na zdolności umysłowe dzieci. Istnieje japońska zasada, która mówi: "... codzienne spożywanie 2-3 jaj przepiórczych jest obowiązkowe dla dzieci i dorosłych".
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g