skład / składniki
metoda gotowania
aby zrobić takie piękne zielone naleśniki ze szpinakiem, weź dużą miskę, rozbij do niej jajko kurze. Wszystko wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę do mieszanki, do której chcesz dodać proszek do pieczenia. Wszystko to należy ponownie dobrze wymieszać.
oddzielnie od ciasta w blenderze ubij szpinak, sól i mleko. Wlej tę mieszaninę do ciasta.
i ponownie dobrze wymieszaj.
pozwól naszemu ciastu parzyć przez dziesięć lub piętnaście minut, a następnie dobrze podgrzej patelnię. Bardzo ważne jest, aby nie przegrzać patelni, aby pierwszy naleśnik nie okazał się nierówny, więc umieść patelnię na umiarkowanym ogniu i spróbuj.
jest jedna mała funkcja. Naleśniki z jednej strony są prosto zielone, az drugiej strony smażone na brązową skórkę. Ale ten punkt można łatwo dostosować. obracając naleśniki na talerzu, którego Stronę chcesz.
w naleśniki owinęliśmy nadzienie mięsne i udekorowaliśmy ziarnami granatu. możesz to zrobić lub wymyślić własny oryginalny sposób serwowania naleśników. Myślę, że takie naleśniki będą pyszne nawet ze słodkim nadzieniem. Jest tu miejsce na eksperymenty.
przepis jest odpowiedni dla tych, którzy chcą urozmaicić i pokolorować swój stół. Już wkrótce Zapusty to kolejny powód, aby powitać wiosnę pięknie, jasno i niecodziennie!
takie jasne, zielone naleśniki nadają się na karnawał, na przyjęcie dla dzieci.
mój syn z przyjemnością zjadł całe kilka, a on w ogóle niewiele je. Dlatego drogie matki małych dzieci-koniecznie ugotuj takie zielone naleśniki. Cóż, czekamy na zdjęcie Twoich naleśników z tym przepisem w komentarzach. Smacznego
przygotowaliśmy naleśniki ze szpinakiem z mieloną cebulą i marchewką, możesz użyć dowolnego składnika do nadzienia. Podczas gotowania naleśników ze szpinakiem przygotuj śmietanę lub sos.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Mąka pszenna pełnoziarnista - 298 kcal/100g