Azu wieprzowe z ziemniakami i ogórkami kiszonymi

azu z ziemniakami to pyszny pełny obiad. Azu to tradycyjne danie tatarskie i jest przygotowywane głównie z wołowiny. Aby uzyskać szybsze rezultaty, możesz użyć wieprzowiny. Tradycyjnie dla azu ziemniaki są smażone osobno. Odbywa się to tak, że nie wchłania kwasu z ogórków. Ale aby wszystkie składniki były w tym samym smaku, możesz natychmiast dodać ziemniaki. Rezultatem jest pyszne, oryginalne danie, które będzie doskonałym rozwiązaniem na obiad.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 35 % 9 g
146 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

obierz ziemniaki, pokrój na równe kawałki o dowolnej wielkości. Pozostaw w wodzie.
obierz cebulę, posiekaj. Pokrój ogórki i mięso w paski.

podsmaż cebulę i mięso na patelni na oleju roślinnym. Dodaj marynowane lub marynowane ogórki, sól i pieprz do smaku. Smaż wszystko razem przez 10 minut.

dodaj ziemniaki. Tradycyjnie dla azu ziemniaki są smażone na złoty kolor osobno, a następnie dodawane tylko do mięsa. Ale aby smaki były lepiej wymieszane, ziemniaki można dodać do surowego mięsa. Azu zgodnie z przepisem przygotowuje się przez smażenie, a nie duszenie. Smaż Azę, aż ziemniaki będą ugotowane, ciągle mieszając na średnim ogniu.

kiedy azu jest prawie gotowy do dodania liści laurowych i koncentratu pomidorowego. Wymieszać. W razie potrzeby dodaj posiekane świeże zioła do gotowego dania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy