skład / składniki
metoda gotowania
obierz ziemniaki, pokrój na równe kawałki o dowolnej wielkości. Pozostaw w wodzie.
obierz cebulę, posiekaj. Pokrój ogórki i mięso w paski.
podsmaż cebulę i mięso na patelni na oleju roślinnym. Dodaj marynowane lub marynowane ogórki, sól i pieprz do smaku. Smaż wszystko razem przez 10 minut.
dodaj ziemniaki. Tradycyjnie dla azu ziemniaki są smażone na złoty kolor osobno, a następnie dodawane tylko do mięsa. Ale aby smaki były lepiej wymieszane, ziemniaki można dodać do surowego mięsa. Azu zgodnie z przepisem przygotowuje się przez smażenie, a nie duszenie. Smaż Azę, aż ziemniaki będą ugotowane, ciągle mieszając na średnim ogniu.
kiedy azu jest prawie gotowy do dodania liści laurowych i koncentratu pomidorowego. Wymieszać. W razie potrzeby dodaj posiekane świeże zioła do gotowego dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g