kanapki z przekąskami ze szprotami

pyszne kanapki budżetowe w pośpiechu! Przepyszna przekąska ze szprotami na grzankach-gotowana na raz dwa trzy!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 6 g
tłuszcze 34 % 13 g
węglowodany 50 % 19 g
229 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wybór dość prostych składników do naszych świątecznych i budżetowych kanapek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój biały bochenek chleba na cienkie kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bardzo cienko pokrój cytrynę w plasterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzewamy patelnię odrobiną oleju słonecznikowego i układając kromki chleba, zaczynamy robić grzanki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój plasterki cytryny na połówki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj zieloną cebulę, koperek i natkę pietruszki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smaż chleb z obu stron, aż będzie chrupiący.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż ugotowane grzanki na talerzu i zacznij formować kanapki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na każdą grzankę rozłóż połowę plasterków cytryny, rybę, posyp posiekanymi ziołami, dodaj trochę mieszanki papryki i udekoruj pomidorem z pęczkiem zieleni. Gotowanie pyszne, gotowanie proste, robienie kanapek razem w domu!

te kanapki zachwycą Cię świeżym, oryginalnym smakiem i będą ozdobą świątecznego stołu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Szproty - 363   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy