skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybór dość prostych składników do naszych świątecznych i budżetowych kanapek.
Krok 2:
Pokrój biały bochenek chleba na cienkie kawałki.
Krok 3:
Bardzo cienko pokrój cytrynę w plasterki.
Krok 4:
Podgrzewamy patelnię odrobiną oleju słonecznikowego i układając kromki chleba, zaczynamy robić grzanki.
Krok 5:
Pokrój plasterki cytryny na połówki.
Krok 6:
Drobno posiekaj zieloną cebulę, koperek i natkę pietruszki.
Krok 7:
Smaż chleb z obu stron, aż będzie chrupiący.
Krok 8:
Rozłóż ugotowane grzanki na talerzu i zacznij formować kanapki.
Krok 9:
Na każdą grzankę rozłóż połowę plasterków cytryny, rybę, posyp posiekanymi ziołami, dodaj trochę mieszanki papryki i udekoruj pomidorem z pęczkiem zieleni. Gotowanie pyszne, gotowanie proste, robienie kanapek razem w domu!
te kanapki zachwycą Cię świeżym, oryginalnym smakiem i będą ozdobą świątecznego stołu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g