babeczka bananowa z czekoladą orzechami jabłkami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy takie produkty. Pamiętaj, że jabłko i marchewka nie są duże. Kolejny banan, też nie jest duży.
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem.Dodaj olej.
Krok 3:
Teraz musimy wszystko zmielić.Wziąłem już zmielone orzechy. Mam orzechy laskowe, nomozhno i włoskie.
Krok 4:
Obierz marchewki, jabłko też. Razem z bananem zmieliłem w blenderze.Możesz zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 5:
Posiekałam czekoladę nożem.
Krok 6:
Więc teraz wszystko wymieszaj i dodaj mąkę z proszkiem.
Krok 7:
Wlej wszystko do formy pokrytej papierem. I włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 1 godzinę.
Krok 8:
I oto nasza babeczka, gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g