skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź pierś z kurczaka. Myjemy ją. Usuń skórę – to nic.
Krok 2:
Oddziel filet. Robi się to na różne sposoby - po prostu sfałszowałem palce u kości i oddzieliłem.
Krok 3:
Aby pokonać filet z kurczaka, wskazane jest zaopatrzenie się w plastikowe torby. Lub owinąć je deską, na której będziesz bić, lub umieścić mięso w torbie (w folii spożywczej). Pokonujemy Chopper. Ale pamiętaj, że robimy to bez fanatyzmu, aby mięso pozostało mięsem.
Krok 4:
Następnie można to zrobić na różne sposoby. Marynuj mięso i ponownie lekko ubij i zostaw - niech nasyci się tym pięknem. Lub marynować, solić i wrzucić do mąki tuż przed smażeniem, gdy olej jest na patelni i sam się rozgrzeje.
Krok 5:
Cóż, musimy jeszcze zrobić ciasto na kotlet. Pomoże to nie przeniknąć soku na zewnątrz, dzięki czemu mięso jest tak soczyste. Wymieszaj wszystkie składniki. Pamiętaj, że soliliśmy również filety i posypaliśmy przyprawami. Tj. i tutaj uważaj, aby nie przesolić naczynia.
Krok 6:
Jeśli olej się rozgrzeje, zanurzmy kawałki fileta w cieście.
Krok 7:
I natychmiast do gorącej patelni. Smażyć, przewracając na drugą stronę, gdy tylko jedna się zarumieni. Jeśli grubość mięsa wynosi 1,5 cm, smażenie zajmie 8-10 minut - 4-5 z każdej strony.
Krok 8:
A tutaj, uwaga, bierzemy ser i szybko zaczynamy trzeć bezpośrednio na kawałki mięsa. Wybrałem średnią tarkę. Nie lubię, gdy ser pokrywa mięso grubą skórką. Smażyć dosłownie minutę lub dwie, aż się zarumienią. Nie chcesz smażyć, nie smażyć – możesz przykryć i lekko pot, aż ser się rozpuści.
Krok 9:
To jest pyszne! Kotlety nawet po schłodzeniu były po prostu super!
i więcej porad
pamiętaj, że niezbyt ubita pierś o grubości 1.5 cm to gwarancja soczystego kotleta.
kotlet na poziomie przygotowania można lekko przyciąć w razie potrzeby, nadając mu określony Kształt-Serce, kwadrat, okrąg itp.
kotlet z kurczaka z serem jest również przygotowywany na inne sposoby. Możesz więc po posypaniu serem zalać go ciastem i usmażyć. Lub inna opcja-bez ciasta, po prostu wrzuć smażony kotlet do sera i lekko smaż na dużym ogniu – kurczak nadal będzie! Możesz włożyć ser bezpośrednio do ciasta. Lub usmaż mięso w oleju, a następnie polej je ciastem i posyp serem na wierzchu - zrób to z drugiej strony, a następnie usmaż. Będzie tak i tak pysznie!
jeśli gotujesz w dużych ilościach, nie możesz smażyć na patelni, ale piec w piekarniku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g