małe omlety-placki pomidorowe
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel pomidory blenderem lub maszynką do mięsa.
2. Ubij jajka trzepaczką.
3. Wymieszaj pomidory i jajka, dodaj mąkę i sól, wszystko wymieszaj.
4. Rozłóż porcje na gorącej patelni z olejem, łyżką jak naleśniki.
5. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g