skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Farsz: namocz plastry Bochenka w zimnej wodzie przez pięć minut.
Krok 2:

Posiekaj cebulę blenderem lub maszynką do mięsa. Wyciśnij bochenek z wody, dodaj do cebuli, wymieszaj.
Krok 3:

Włóż mięso mielone do miski z posiekaną cebulą.
Krok 4:

Dodaj jajko, sól, czarny pieprz do mielonego mięsa, wymieszaj.
Krok 5:

Nadzienie: w gotowanych jajach oddziel żółtka.
Krok 6:

Dodaj czosnek, koperek, sól i miękkie masło do żółtek, wymieszaj blenderem lub rozgnieć widelcem.
Krok 7:

Wypełnij połówki jajek-białka-nadzieniem.
Krok 8:

Kotlety: połóż połowę jajka na dużym kawałku mięsa mielonego.
Krok 9:

Uformuj pasztecik. Kotlet uzyskuje się z grubsza od dłoni. Powinieneś dostać 10 sztuk.
Krok 10:

Rozwałkuj placki w bułce tartej.
Krok 11:

Smażyć kotlety na patelni z olejem roślinnym. Następnie możesz piec w piekarniku w 180 stopniach przez 5 minut.
Krok 12:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g

