kupaty na patelni grillowej

cóż, bardzo apetyczne kiełbaski z kurczaka! Gotuj! Kupaty smażone na patelni grillowej to najsmaczniejsza rzecz, której nie można odmówić. Aby kąpiele były delikatne i soczyste, do mięsa mielonego dodaje się śmietanę. Nadają mięsu niespotykaną delikatność i jaśniejszy kolor. Przyprawy i przyprawy dobierane są maksymalnie harmonijnie. Ale tutaj możesz eksperymentować, dodając ulubione przyprawy lub więcej pieprzu, aby uzyskać ostrzejszy efekt. Chociaż lepiej nie nadawać potrawie dodatkowej ostrości, można to skorygować ostrym sosem.
Mila-MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 21 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
150 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 14 h 40 min

1. Filet z kurczaka dokładnie umyć pod bieżącą wodą, a następnie osuszyć. Następnie pokrój w długie paski. Zmiel mięso z kurczaka za pomocą maszynki do mięsa za pomocą dużego rusztu. Następnie po raz drugi przepuszczamy powstałe mięso mielone przez maszynę do mięsa, ale już za pomocą drobnego Sitka. Aby mięso było dobrze posiekane, można je wcześniej przechowywać w zamrażarce przez 20-30 minut.

2. A teraz przyprawiamy mielonego kurczaka przyprawami: mieloną kolendrą, gałką muszkatołową, czarnym i czerwonym pieprzem mielonym, imbirem w proszku. Dodaj sól jodowaną i azotynową. Wszystko dobrze wymieszaj.

3. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę. Włóż czosnek do mięsa mielonego. Na tym etapie wlej śmietanę. Wymieszaj masę. Następnie przykryj miskę pokrywką i wyślij do lodówki na 12 godzin w celu starzenia. Dobrze jest zostawić na noc.

4. Po określonym czasie wypełniamy jelita wieprzowe mięsem mielonym, mocujemy kupaty nitką. Każdy Kupat jest dokładnie sprawdzany, gdzie są puste przestrzenie, przebijamy igłą. Nie musisz zbyt mocno wypełniać jelit, ponieważ podczas obróbki cieplnej ich światło zwęża się, a kąpiele mogą pęknąć.

5. Wlej wodę do rondla (około 2 litrów), Wyślij do ognia. Gdy woda się zagotuje, wkładamy do niej kąpiele, gotujemy dosłownie minutę. Następnie usuń, osusz.

6. Obficie smarujemy każdy Kupat olejem roślinnym, a następnie rozprowadzamy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Smażyć z obu stron, aż się zarumienią. Mięso z kurczaka gotuje się bardzo szybko, a wstępne blanszowanie we wrzącej wodzie tylko przyspiesza proces.

podawaj danie na stole z warzywami i ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Sól jodowana - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy