skład / składniki
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka dokładnie umyć pod bieżącą wodą, a następnie osuszyć. Następnie pokrój w długie paski. Zmiel mięso z kurczaka za pomocą maszynki do mięsa za pomocą dużego rusztu. Następnie po raz drugi przepuszczamy powstałe mięso mielone przez maszynę do mięsa, ale już za pomocą drobnego Sitka. Aby mięso było dobrze posiekane, można je wcześniej przechowywać w zamrażarce przez 20-30 minut.
2. A teraz przyprawiamy mielonego kurczaka przyprawami: mieloną kolendrą, gałką muszkatołową, czarnym i czerwonym pieprzem mielonym, imbirem w proszku. Dodaj sól jodowaną i azotynową. Wszystko dobrze wymieszaj.
3. Obierz czosnek z łuski, przepuść przez prasę. Włóż czosnek do mięsa mielonego. Na tym etapie wlej śmietanę. Wymieszaj masę. Następnie przykryj miskę pokrywką i wyślij do lodówki na 12 godzin w celu starzenia. Dobrze jest zostawić na noc.
4. Po określonym czasie wypełniamy jelita wieprzowe mięsem mielonym, mocujemy kupaty nitką. Każdy Kupat jest dokładnie sprawdzany, gdzie są puste przestrzenie, przebijamy igłą. Nie musisz zbyt mocno wypełniać jelit, ponieważ podczas obróbki cieplnej ich światło zwęża się, a kąpiele mogą pęknąć.
5. Wlej wodę do rondla (około 2 litrów), Wyślij do ognia. Gdy woda się zagotuje, wkładamy do niej kąpiele, gotujemy dosłownie minutę. Następnie usuń, osusz.
6. Obficie smarujemy każdy Kupat olejem roślinnym, a następnie rozprowadzamy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Smażyć z obu stron, aż się zarumienią. Mięso z kurczaka gotuje się bardzo szybko, a wstępne blanszowanie we wrzącej wodzie tylko przyspiesza proces.
podawaj danie na stole z warzywami i ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Sól jodowana - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g