skład / składniki
metoda gotowania
1. Zaleca się namoczenie wątroby przed gotowaniem. Aby to zrobić, włóż podroby do miski, napełnij zimną wodą, aby całkowicie pokryła wątrobę. Pozostaw w temperaturze pokojowej na godzinę.
2. Po upływie określonego czasu spuść wodę. Moja wątroba pod bieżącą wodą, oczyszczona z filmów.
3. Pokrój na kawałki, aby wygodnie było jeść. Kawałki nie powinny być małe ani Duże.
4. Wlej oliwę z oliwek do miski multicookera, a także dodaj kawałek masła. Wybierz program "SMAŻENIE", pozwól olejowi się rozgrzać, stopić, połączyć.
5. Przygotowaną wątrobę rozprowadzamy w mieszance olejów, smażymy przez 10 minut. W tym procesie mieszamy. Nie trzeba zamykać pokrywy podczas smażenia.
6. Obierz czerwoną cebulę, pokrój w półpierścienie. Rozłóż cebulę na wątrobie. Smażyć przez kolejne 5 minut.
7. Następnie wlej ocet z białego wina i czerwone słodkie wino do miski multicookera. Sól i pieprz do smaku.
8. Zmieniamy program na "duszenie", gotujemy przez 40 minut. Aby nie przegapić czasu, Ustaw timer na kuchence mikrofalowej.
9. Przygotuj pietruszkę: umyj ją pod bieżącą wodą, odetnij liście, łodygi nie będą potrzebne. Drobno posiekaj liście.
10. 5 minut przed sygnałem dźwiękowym dodaj zielenie, spróbuj potrawy do smaku. Jeśli to konieczne, nadal możesz posolić i doprawić pieprzem.
podajemy na stole jako niezależne danie lub z przystawką. Ziemniaki, makaron, kasza gryczana lub ryż są idealne jako dodatek.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g