skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1) dodaj drożdże, cukier, sól, stopiony śliwek do ciepłej wody. masło i dobrze mieszając i stopniowo wprowadzaj mąkę 2) gdy łyżką trudno jest już zagnieść ciasto, przełożyć na stół i wymieszać pozostałą mąkę. 3) ciasto powinno być lekko gęste, ale nie zatkane mąką. 4)ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu i podwajamy. Około 1,5-2 godziny.
Krok 2:
5) w tym czasie kiełbasę lub boczek kroimy w niezbyt duże paski, cebulę w ćwiartki pierścieni. 6) wkładamy patelnię do ognia, wkładamy kawałek odpływu. oleje i oleje roślinne. 7) czosnek zmiażdżył nożem i smażył na patelni przez około minutę. 8)następnie dodajemy kiełbasę i smażymy około 3-4 min. 9) Następnie dodaj cebulę i smaż na średnim ogniu przez 15-20 minut, aż będzie przezroczysta, nie trzeba smażyć. Na koniec możesz dodać bazylię
ciasto cebulowe z wędzonkami w piekarniku. Cóż, po prostu objadanie się. Łatwo i szybko! Przepis na to ciasto jest prosty. Zawiera niedrogie i tanie składniki. Niemniej jednak ciasto wędzone i cebulowe jest pyszne, aromatyczne i satysfakcjonujące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g