duszone nerki wołowe

przygotuj prosty i pyszny, obfity posiłek na obiad dla rodziny! Duszone nerki wołowe są smaczne i satysfakcjonujące. Świetna opcja na rodzinny obiad. Możesz podawać je z dowolnym dodatkiem, na przykład doskonale komponują się z ziemniakami - gotowanymi, tłuczonymi i pieczonymi. Dobrze sprawdza się również ryż lub inne zboża. Możesz podawać nerki z duszonymi warzywami lub dużą ilością świeżych ziół. Aby danie smakowało idealnie, należy postępować zgodnie z krokami opisanymi w przepisie. Na przykład nerki muszą być moczone, aby wyeliminować nieprzyjemny zapach.
juksAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 11 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 17 % 4 g
133 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h

1. Uwalniamy nerki wołowe z filmów, wycinamy kanały i nadmiar tłuszczu. Dokładnie umyj nerki pod bieżącą wodą.

2. Przygotowany podroby rozprowadzamy w misce, napełniamy czystą zimną wodą. Pozostaw na 2 godziny. Po upływie określonego czasu spuść wodę. Powtarzamy proces moczenia przez 6 godzin, zmieniamy wodę co 2 godziny.

3. Namoczone nerki wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą, wysyłamy do ognia. Gdy woda się zagotuje, spuść ją. Mój produkt uboczny, mój garnek również. Ponownie napełnij gorącą wodą, Wyślij do ognia.

4. Gotuj na małym ogniu przez pół godziny od momentu wrzenia. Gotowe nerki wyjmujemy na płaskie naczynie, pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy je w kostkę.

5. Obierz cebulę. Myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w kostkę. Obierz również czosnek, przepuść przez prasę.

5. Smażyć cebulę i czosnek na oleju roślinnym, aż cebula będzie przezroczysta. Następnie rozłóż pokrojone nerki na warzywach.

6. Dodaj koncentrat pomidorowy na patelnię, wlej niewielką ilość wody (wystarczy 100 ml). Wymieszaj, aby sos stał się jednorodny.

7. Aby danie było pachnące i pikantne, dodaj ziarna pieprzu i liść laurowy, a także wskazaną ilość chmielu-suneli. Posiekaj jedną z gałązek rozmarynu-po prostu oderwij liście od łodygi. Rozłóż rozmaryn na patelni do nerek.

9. Przykryj patelnię pokrywką, gotuj nerki na bardzo małym ogniu przez pół godziny. Smakujemy, solimy i pieprzymy.

podawaj na stole z dowolnym dodatkiem do woli. Udekoruj całą gałązką rozmarynu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Nerki wołowe - 86   kcal/100g

Podobne przepisy