skład / składniki
metoda gotowania
1. Kacze udka dokładnie umyć pod bieżącą wodą, a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Jeśli w niektórych miejscach obserwuje się pozostałości upierzenia, usuwamy je pęsetą.
2. Wlej sos sojowy i płynny miód do głębokiej miski. Jeśli miód nie jest płynny, należy go najpierw stopić w kuchence mikrofalowej.
3.Obierz czosnek, zmiażdż każdy ząbek rękojeścią noża, dopiero potem drobno posiekaj. Rozłóż czosnek w marynacie.
4. Dodaj również imbir w proszku, cynamon, pieprz i sól do smaku. Teraz marynatę należy podgrzać. Najlepiej zrobić to w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej.
5. Ostrożnie posmaruj nogi kaczki ciepłą marynatą, a następnie włóż je do miski, zalej pozostałą marynatą. Przykryj miskę pokrywką, Wyślij do lodówki na 6 godzin.
6. Cóż, teraz, po określonym czasie, wybierz program "SMAŻENIE". Gdy miska multicookera jest dobrze rozgrzana, włóż do niej nogi, smaż przez 15-20 minut. W tym procesie kilkakrotnie odwracamy nogi szpatułką. Osiągamy jednolitą złotą skórkę.
7. Po osiągnięciu pożądanej intensywności Skórki wlej resztki marynaty do miski multicookera, dodaj gorącą wodę. Na tym etapie możesz dodatkowo posolić i pieprzyć danie.
8. Zmieniamy tryb na "gaszenie", zamykamy pokrywkę i gasimy udka przez 50 minut. Po upływie określonego czasu mięso będzie w pełni ugotowane.
udka z kaczki można podawać ze świeżymi warzywami lub z dużą ilością zieleni. Alternatywnie szpinak jest idealny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Kacze udka - 405 kcal/100g
- Udka z kaczki smażone - 266 kcal/100g