skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj proste produkty.
Krok 2:
Pokrój cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż cebulę na złoty kolor.
Krok 3:
Pokrój mięso w małą kostkę.
Krok 4:
Dodaj mięso do cebuli i smaż trochę, aby uzyskać apetyczną skórkę.
Krok 5:
W międzyczasie obierz dynię i posiekaj. Możesz zetrzeć na drobnej tarce, możesz w rozdrabniaczu,tak jak ja.
Krok 6:
Gdy mięso "chwyta", dodajemy do niego posiekaną dynię. Wszystko mieszamy.
Krok 7:
Natychmiast dodaj posiekany czosnek, starty świeży imbir, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku, ulubione przyprawy.
Krok 8:
Wlej wrzącą wodę, wymieszaj, przykryj i gotuj mięso na małym ogniu przez 30-35 minut. Konieczne jest, aby mięso stało się bardzo miękkie.
Krok 9:
2-3 minuty przed gotowaniem potrawy posyp mięso sosem sokiem z cytryny, wymieszaj i potnij pod pokrywką.
Krok 10:
Mięso w sosie dyniowym jest gotowe! Zapach jest niesamowity. Podawaj ze świeżymi warzywami, gotowane ziemniaki nadają się do dekoracji.
Krok 11:
Gotuj z miłością, smacznego!
gotowane ziemniaki lub ryż nadają się do dekoracji, dobrze jest również podawać świeże warzywa do mięsa. Jeśli przygotowujesz danie dla dzieci, zmniejsz ilość czosnku i imbiru, aby nie było zbyt ostre. Gotuj z miłością, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g