mięso w sosie dyniowym

pyszne i delikatne mięso w sosie dyniowym! Myślisz, że mięso i dynia nie pasują do siebie? Ja też byłam tego pewna, zanim spróbowałam tego dania. Powiedzieć, że jest pyszne, to mało powiedziane. Super pyszne! Imbir i czosnek dodają pikanterii, dynia to odrobina słodyczy, przypraw i przypraw-wszystkie te składniki sprawiają, że danie jest bardzo smaczne!Spróbuj gotować raz, a później będziesz gotować bardzo często!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 53 % 10 g
węglowodany 16 % 3 g
126 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj proste produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzej olej roślinny i usmaż cebulę na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój mięso w małą kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mięso do cebuli i smaż trochę, aby uzyskać apetyczną skórkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W międzyczasie obierz dynię i posiekaj. Możesz zetrzeć na drobnej tarce, możesz w rozdrabniaczu,tak jak ja.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy mięso "chwyta", dodajemy do niego posiekaną dynię. Wszystko mieszamy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Natychmiast dodaj posiekany czosnek, starty świeży imbir, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku, ulubione przyprawy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej wrzącą wodę, wymieszaj, przykryj i gotuj mięso na małym ogniu przez 30-35 minut. Konieczne jest, aby mięso stało się bardzo miękkie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    2-3 minuty przed gotowaniem potrawy posyp mięso sosem sokiem z cytryny, wymieszaj i potnij pod pokrywką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Mięso w sosie dyniowym jest gotowe! Zapach jest niesamowity. Podawaj ze świeżymi warzywami, gotowane ziemniaki nadają się do dekoracji.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotuj z miłością, smacznego!

gotowane ziemniaki lub ryż nadają się do dekoracji, dobrze jest również podawać świeże warzywa do mięsa. Jeśli przygotowujesz danie dla dzieci, zmniejsz ilość czosnku i imbiru, aby nie było zbyt ostre. Gotuj z miłością, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy