skład / składniki
metoda gotowania
1. Mięso myjemy, kroimy w drobną kostkę. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę na ćwiartki w pierścienie i pokrój marchewki na pół wzdłuż, a następnie pokrój na talerze. Umyj bakłażana i cukinię, pokrój na ćwiartki.
2. Mięso smażymy na oleju roślinnym na złoty kolor, po czym dodajemy cebulę i marchewkę, a także bakłażana i cukinię, nadal smażymy na średnim ogniu.
3. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy, kroimy w paski. Usuń skórkę z pomidora, pokrój miąższ w kostkę. Rozłóż paprykę i pomidora na patelni z pozostałymi składnikami, kontynuuj gotowanie pod zamkniętą pokrywką przez 25 minut.
4. Obierz czosnek i posiekaj nożem, drobno posiekaj ostrą paprykę, pod koniec duszenia Dodaj do patelni, sól do smaku, wymieszaj.
podawaj na stole, dekorując w razie potrzeby koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g