Golonka pikantna
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przygotuj marynatę. Wymieszaj musztardę prostą i ziarnistą i dodaj tam wszystkie przyprawy. Dobrze wymieszaj. Moje golonki. Pokrój czosnek na małe kawałki. Wykonujemy nakłucia w golonce i wypełniamy ją czosnkiem. Następnie pokryj golonki marynatą ze wszystkich stron. I pozostaw do marynowania(wybierz czas, ale im dłużej, tym smaczniejszy).
następnie zawiń golonki w folię szczelnie w dwie warstwy, aby sok nie zabrakło. Kładziemy je na blasze do pieczenia i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 1 godzinę. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i kolejne 1,5 godziny w piekarniku. Usuń folię i zrumień przez 15 minut w trybie grillowania. To wszystko. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g