Golonka pikantna

bardzo smaczne i soczyste mięso. Szczególnie spodoba się mężczyznom. Delikatne i smaczne mięso zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz podawać z dowolnym dodatkiem.
Przepisy Na SzkodnikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 18 g
tłuszcze 53 % 23 g
węglowodany 5 % 2 g
282 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

przygotuj marynatę. Wymieszaj musztardę prostą i ziarnistą i dodaj tam wszystkie przyprawy. Dobrze wymieszaj. Moje golonki. Pokrój czosnek na małe kawałki. Wykonujemy nakłucia w golonce i wypełniamy ją czosnkiem. Następnie pokryj golonki marynatą ze wszystkich stron. I pozostaw do marynowania(wybierz czas, ale im dłużej, tym smaczniejszy).

następnie zawiń golonki w folię szczelnie w dwie warstwy, aby sok nie zabrakło. Kładziemy je na blasze do pieczenia i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 1 godzinę. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i kolejne 1,5 godziny w piekarniku. Usuń folię i zrumień przez 15 minut w trybie grillowania. To wszystko. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kardamon - 311   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g
  • Golonka wieprzowa - 294   kcal/100g

Podobne przepisy