kotlety z królika
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mięso mielone wkładamy do głębokiej miski, w której wszystko mieszamy
Krok 2:
Pokrój cebulę i czosnek na małe kawałki
Krok 3:
Koper mój i odetnij grube byki, nie będą nam przydatne
Krok 4:
Cebula, czosnek i koperek są mielone w blenderze lub przewijane z mięsem mielonym przez maszynę do mięsa. Dodaj sól i pieprz
Krok 5:
Wszystko dokładnie wymieszaj, dodając białko jaja i wyślij na zimno na godzinę, aby produkty zaprzyjaźniły się ze sobą
Krok 6:
Po godzinie wyjmujemy mięso mielone i formujemy mokrymi rękami kotlety-kulki. I kładziemy na patelni rozgrzanej olejem. Smażyć najpierw na dużym ogniu na złoty kolor, a następnie na małym ogniu pod przykryciem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g