karp w bułce tartej

obfite oryginalne danie zaskoczy zarówno w dni powszednie, jak i święta. Karp podaje się w bułce tartej, najlepiej z warzywami. Puree ziemniaczane, ziemniaki na parze, gotowany ryż i kasza gryczana sprawdziły się doskonale. Wspaniała kolacja, Śniadanie i obiad pełen smaków i przydatności. Bardzo przydatna ryba dla dzieci ma również niewielką liczbę małych kości.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 13 g
tłuszcze 45 % 17 g
węglowodany 21 % 8 g
234 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Tusza karpia musi zostać oczyszczona z łusek. Następnie dobrze wypatrosz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Po usunięciu głowy, ogona, z ryby, której filety musimy zdobyć, usuniemy wszystkie płetwy i oddzielimy filet za pomocą ostrego noża lub wygodnych nożyczek kuchennych.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Otrzymasz dwie części, z których jedną można wykorzystać do smażenia. A po drugim możesz usunąć grzbiet.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój filety z ryb słodkowodnych na kawałki. Sól i przyprawy sprawią, że będzie smaczniejszy i bardziej aromatyczny. Posyp filety, nie oszczędzając smakołyków i przypraw.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Chcesz, aby filet był chrupiący? Zwiń rybę nie w mące, ale w panierce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Aby w końcu pozbyć się zapachów, które, Niestety, grzeszą karpia, jak wszystkie karpie, kroimy cytrynę. Mogą obłożyć rybę, a następnie, smażąc filety, usmażyć same krążki cytryny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Czosnek to kolejny składnik, który może sprawić, że ta ryba będzie smaczniejsza. Pokrój w paski i posyp filet z jednej strony (który będzie smażony w pierwszej kolejności). Jeszcze lepiej-Ustaw drobno i wetrzyj tę masę w sam filet.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podgrzej patelnię. Weź olej. Gdy zdasz sobie sprawę, że jest podgrzany, możesz wysłać filety do oleju z trzciny cukrowej. Połóż kawałki stroną, na której położyłeś czosnek. I umieść koła cytryny wokół ryby. Smaż, aż zobaczysz, że jego powierzchnia się zarumieniła, a skórka stała się chrupiąca. Nawiasem mówiąc, chipsy cytrynowe mają bardzo pikantny smak!

i więcej porad

możesz smażyć filety na maśle, tylko tutaj musisz upewnić się, że ryba się nie pali, ponieważ masło to grzeszy.

umieszczenie ryby na patelni w niewielkiej odległości.

Karp, zwłaszcza filet, jest smażony bardzo szybko-5 minut z każdej strony.
jeśli chcesz, aby Karp był jeszcze bardziej soczysty, przytrzymaj go na patelni pod pokrywką lub dodaj trochę bulionu (wody) i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 3-4 minuty.

filet karpia można dusić po smażeniu w bulionie, w wodzie, w śmietanie, w sosie itp.

przyprawy do karpia można wybrać dowolne.

nie zapomnij trzymać ryby na serwetce przed podaniem, aby wchłonąć jak najwięcej tłuszczu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sazan azowski - 121   kcal/100g
  • Karp kaspijski - 97   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy