filet z kurczaka z cebulą i marchewką na patelni
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1 . Mój filet z kurczaka, pokroić na małe kawałki, smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor.
2. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w półpierścienie, marchewkę w duże paski. Wysyłamy warzywa do kurczaka, sól i pieprz do smaku, dusić na średnim ogniu do miękkości.
3. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy, kroimy na małe kawałki. Obierz czosnek, pokrój nożem tak małym, jak to możliwe. Rozłóż paprykę i czosnek na patelni z pozostałymi składnikami, gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 7-10 minut.
podawaj na stole, dekorując świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g