skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj cebulę i obierz, a następnie drobno posiekaj.
2. Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce lub możesz drobno pokroić na małe kawałki.
3. Pomidory są również krojone lub wcierane na tarce.
do tego dania można opcjonalnie dodać dowolne warzywa do smaku, które harmonizują z papryką i innymi warzywami.
4. Podpalamy patelnię z grubym dnem i wlewamy trochę oleju roślinnego. Przede wszystkim smażyć cebulę, aż będzie piękny złoty kolor, następnie dodać marchewkę i drobno posiekaną kapustę, kilka minut później pomidory. Gdy nadmiar płynu wyparuje, dodaj koncentrat pomidorowy, sól do smaku i dopraw przyprawami.
5. Myjemy paprykę, wykonujemy nacięcie z boku i ostrożnie usuwamy nasiona. Nadziewamy środek przygotowanym nadzieniem i przenosimy do naczynia do pieczenia. Wlej wodę i przykryj formę folią na górze.
6. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, gotujemy przez około godzinę. 10 minut przed gotowością usuń folię, aby utworzyć złotą skórkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g