skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy nasz twaróg. Wziąłem brykiety, ponieważ jest suchy bez nadmiaru wilgoci. Dla serników właśnie tego potrzebujesz
Krok 2:
Zagnieść twaróg widelcem i dodać do niego 2 żółtka i cukier. Mieszać
Krok 3:
Weź mąkę kokosową. Lub zmielić wióry, jak chcesz. 2 łyżki stołowe przez sito i do twarogu z jajkiem dodać
Krok 4:
Wymieszaj wszystko i spróbuj cukru
Krok 5:
Ubij białka na mocne szczyty i dodaj do naszej masy
Krok 6:
Delikatnie wymieszaj wszystko. możesz umieścić serniki na balkonie lub schłodzić w lodówce. więc nie przykleja się do rąk. i ogólnie rzecz biorąc, mieszanina nie powinna przyklejać się do rąk, ponieważ mąka kokosowa pochłania nadmiar wilgoci
Krok 7:
Rzeźbimy podkładki:) i zwijamy w 1-2 łyżki mąki
Krok 8:
Rozgrzej patelnię i usmaż. możesz z masłem, a możesz bez niego, kto lubi
Krok 9:
Po kilku minutach sprawdzamy i odwracamy i jeszcze kilka minut
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka kokosowa - 466 kcal/100g