pieczona polędwica wieprzowa z musztardą
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Odmierz składniki.
Krok 2:

Pokrój wieprzowinę na porcje i lekko ubij.
Krok 3:

Posmaruj mięso musztardą.
Krok 4:

Przykryj folią i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Krok 5:

SOS. Przełóż czosnek przez prasę. Wymieszaj olej roślinny, czosnek, cynamon, mielony pieprz i sól.
Krok 6:

Posmaruj każdy kawałek wieprzowiny sosem i ułóż na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Krok 7:

Przykryj blachę do pieczenia folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 45 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 142 kcal/100g


