mrożone grzyby miodowe z ziemniakami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozmrażamy grzyby miodowe, suszymy na ręczniku papierowym.
2. Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w paski.
3. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie (jeśli cebula jest duża - ćwiartki pierścieni).
4. Rozgrzej ghee na patelni, rozłóż ziemniaki, smaż na średnim ogniu, aż do połowy ugotowane.
5. Następnie dodaj cebulę i grzyby miodowe, sól, pieprz, smaż przez około 15 minut.
6. Moja pietruszka, posiekaj nożem.
ziemniaki wsypujemy porcjami, posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Mrożone grzyby miodowe - 23 kcal/100g