leniwe bielaki na mleku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę.
2. Rozłóż mięso mielone na patelni, dodaj cebulę, sól, pieprz, smaż do miękkości.
3. Wlej mleko do miski, dodaj śmietanę, rozbij jajko, przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, Posol masę i zagniataj ciasto. Ciasto nie jest strome, lepkie.
4. Połącz ciasto ze schłodzonym mięsem mielonym, dokładnie wymieszaj.
5. Wlej olej roślinny na patelnię, rozłóż masę na patelni łyżką stołową, usmaż bielyashi z obu stron, aż będzie piękny rumieniec.
podawaj na gorąco, tak pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal / 100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g