karp w kawałkach
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść rybę z łusek, usuń wnętrze, odetnij głowę i płetwy, w tym płetwę ogonową. Tuszę myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na dwie części wzdłuż grzbietu,a następnie kroimy na porcje.
2. Każdy kawałek panierujemy w mące i smażymy na oleju roślinnym ze wszystkich stron.
3. Obierz cebulę, pokrój w półpierścienie. Umieść wszystkie smażone kawałki karpia na patelni, połóż na nich cebulę, dodaj sól, pieprz, suszony czosnek. Dodaj śmietanę i wlej gorącą wodę, gotuj na bardzo małym ogniu przez 20 minut.
podajemy duszonego karpia na gorąco
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sazan azowski - 121 kcal/100g
- Karp kaspijski - 97 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g