skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlać kefir do rondla, podgrzać na ogniu (do 28-30 stopni, nie więcej).
2. Dodaj sodę do kefiru, dokładnie wymieszaj(reakcja pójdzie).
3. Wlej sól i cukier, wymieszaj, pozostaw na 5 minut.
4. Następnie przesiej mąkę do powstałej masy w częściach, za każdym razem mieszając ciasto trzepaczką, doprowadzając do pożądanej konsystencji (gęstość domowej śmietany).
5. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę, dodaj do mielonego mięsa, a także wyciśnij czosnek przez prasę. Sól i pieprz nadzienie, dokładnie wymieszaj.
6. Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej na średnim ogniu, a następnie rozłóż ciasto, mięso mielone, ponownie ciasto łyżką stołową (najważniejsze w tym wszystkim jest szybkość, wszystko robić bez worka).
7. Smażyć bielyashy z obu stron na piękny rumieniec (tutaj zmniejszamy ogień, aby bielyashy nie przypaliły się i jednocześnie równomiernie upiekły w środku).
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g