sos barszczowy na zimę jest pyszny

pyszny dressing, który oszczędza nasz cenny czas))))). Bardzo lubię Barszcz kubański, ale zajmuje to tyle czasu, więc wymyśliłem taki dressing))))) moja mama ręcznie kroiła marchewki i buraki W Paski,dla urody, ale w celu zaoszczędzenia czasu przechodzę wszystko przez kombajn, z wyjątkiem cebuli)))) podczas gotowania barszczu do dressingu można dodać solone pomidory, kilka sztuk. Pyszne okazuje się niezwykłe!
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 40 % 8 g
węglowodany 50 % 10 g
106 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

bardzo smaczny sos do barszczu kubańskiego. Dodaje się tu również korzeń pasternaku, dla specjalnego smaku, nie jest sprzedawany w Kazaniu, więc obejdziemy się bez niego.)) Wlej pół szklanki oleju do rondla lub dużej patelni i podpal. Pokrój cebulę w paski, jeśli cebula jest ogromna, podziel ją na 6 części, jeśli jest średnia, pokrój w ćwiartki i smaż na złoty kolor. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i wyślij do cebuli, po 2 minutach wyślij tam starte buraki i wlej resztę oleju.

smaż wszystko przez 10 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj pod przykryciem przez 10 minut. Dodaj sól i cukier, dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny. 5 minut przed końcem duszenia wlej ocet i zwiń w wcześniej wysterylizowane słoiki, Odwróć na pokrywkę i ostudź. Doskonale przechowuje się w temperaturze pokojowej.

ocet w przepisach, chyba że autor zaznaczy inaczej, jest domyślnie dodawany w stężeniu 9%. 

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy