skład / składniki
metoda gotowania
bardzo smaczny sos do barszczu kubańskiego. Dodaje się tu również korzeń pasternaku, dla specjalnego smaku, nie jest sprzedawany w Kazaniu, więc obejdziemy się bez niego.)) Wlej pół szklanki oleju do rondla lub dużej patelni i podpal. Pokrój cebulę w paski, jeśli cebula jest ogromna, podziel ją na 6 części, jeśli jest średnia, pokrój w ćwiartki i smaż na złoty kolor. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i wyślij do cebuli, po 2 minutach wyślij tam starte buraki i wlej resztę oleju.
smaż wszystko przez 10 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj pod przykryciem przez 10 minut. Dodaj sól i cukier, dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny. 5 minut przed końcem duszenia wlej ocet i zwiń w wcześniej wysterylizowane słoiki, Odwróć na pokrywkę i ostudź. Doskonale przechowuje się w temperaturze pokojowej.
ocet w przepisach, chyba że autor zaznaczy inaczej, jest domyślnie dodawany w stężeniu 9%.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g