mięso pieczone z warzywami

idealna Kolacja pod każdym względem jest tak łatwa do przygotowania. Jesień to czas, kiedy warzywa są w dużych ilościach. Cóż-to powód, aby przygotować pyszny i zdrowy obiad! Do tego przepisu odpowiednie są absolutnie wszystkie warzywa, które masz w magazynie. Wszystkie warzywa są uprawiane w moim ogrodzie, co jest bardzo przyjemne)
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 7 g
tłuszcze 52 % 12 g
węglowodany 17 % 4 g
149 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki. Wszystko bardzo dobrze spłukujemy pod bieżącą wodą

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso dowolnie kroimy - pokroiłam jak na kotlety

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bij trochę z dwóch stron

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż w naczyniu do pieczenia

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Perchim

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Solim

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj wierzch oliwą z oliwek (2-3 stół. L.), to nada mięsu miękkość

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dla miękkości można również posmarować kwaśną śmietaną, ale nie jest to konieczne

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz zajmijmy się warzywami - do tego przepisu odpowiednie są wszystkie warzywa, które są dostępne. Bakłażany kroimy w półpierścienie. W razie potrzeby można je namoczyć przez 30 minut w osolonej wodzie, nie zrobiłem tego

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Paprykę kroimy losowo

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Cukinię lub cukinię kroimy w półpierścienie

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój marchewki w plasterki

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój cebulę w duże plasterki lub półpierścienie

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wytnij ogony z zielonej fasoli, pokrój na 2 części. Jeśli fasola jest świeża, lepiej zanurzyć ją we wrzącej wodzie na 1-2 minuty

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pokrój pomidora w kliny

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Tutaj kładziemy kwiatostany brokułów, jeśli są świeże, zanurz je we wrzącej wodzie na 1-2 minuty

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Do zapachu można dodać trochę pachnących ziół-mam mieszankę & quot; ziół prowansalskich"

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dodaj kolejne 3 stół. l. oliwa z oliwek, jest to konieczne, aby warzywa nie były suche

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Dodaj posiekany czosnek

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dobrze wymieszaj

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozłóż warzywa na mięsie

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Top trzy sery i włóż do piekarnika w 180 stopniach na 50 minut. Z doświadczenia radzę przykryć formę folią przez pierwsze 30 minut

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Zielenie rozdrabniamy

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Wyjmujemy naczynie z piekarnika i posypujemy świeżymi ziołami

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Fasola szparagowa - 47   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy