skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Wszystko bardzo dobrze spłukujemy pod bieżącą wodą
Krok 2:
Mięso dowolnie kroimy - pokroiłam jak na kotlety
Krok 3:
Bij trochę z dwóch stron
Krok 4:
Rozłóż w naczyniu do pieczenia
Krok 5:
Perchim
Krok 6:
Solim
Krok 7:
Posmaruj wierzch oliwą z oliwek (2-3 stół. L.), to nada mięsu miękkość
Krok 8:
Dla miękkości można również posmarować kwaśną śmietaną, ale nie jest to konieczne
Krok 9:
Teraz zajmijmy się warzywami - do tego przepisu odpowiednie są wszystkie warzywa, które są dostępne. Bakłażany kroimy w półpierścienie. W razie potrzeby można je namoczyć przez 30 minut w osolonej wodzie, nie zrobiłem tego
Krok 10:
Paprykę kroimy losowo
Krok 11:
Cukinię lub cukinię kroimy w półpierścienie
Krok 12:
Pokrój marchewki w plasterki
Krok 13:
Pokrój cebulę w duże plasterki lub półpierścienie
Krok 14:
Wytnij ogony z zielonej fasoli, pokrój na 2 części. Jeśli fasola jest świeża, lepiej zanurzyć ją we wrzącej wodzie na 1-2 minuty
Krok 15:
Pokrój pomidora w kliny
Krok 16:
Tutaj kładziemy kwiatostany brokułów, jeśli są świeże, zanurz je we wrzącej wodzie na 1-2 minuty
Krok 17:
Do zapachu można dodać trochę pachnących ziół-mam mieszankę & quot; ziół prowansalskich"
Krok 18:
Dodaj kolejne 3 stół. l. oliwa z oliwek, jest to konieczne, aby warzywa nie były suche
Krok 19:
Dodaj posiekany czosnek
Krok 20:
Dobrze wymieszaj
Krok 21:
Rozłóż warzywa na mięsie
Krok 22:
Top trzy sery i włóż do piekarnika w 180 stopniach na 50 minut. Z doświadczenia radzę przykryć formę folią przez pierwsze 30 minut
Krok 23:
Zielenie rozdrabniamy
Krok 24:
Wyjmujemy naczynie z piekarnika i posypujemy świeżymi ziołami
Krok 25:
Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasola szparagowa - 47 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g