placki z powidłami Chude
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Do ciast musimy przygotować ciasto. Aby to zrobić, weź ciepłą wodę i dodaj drożdże i mąkę, aby ciasto stało się konsystencją podobną do naleśnika.
2. Ciasto pozostawiamy na stole, gdy bąbelki zaczną pojawiać się na powierzchni, dodajemy pozostałe składniki.
3. Dodaj sól i cukier, mieszaj, aż się rozpuści.
wprowadź resztę przesianej mąki i 2 łyżki.l olej roślinny. Zagnieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia dwa razy.
4. Ciasto dzielimy na kiełbaski i tryb na identyczne kawałki. Rozwałkuj każdy kawałek wałkiem do ciasta i umieść dżem na środku i bardzo mocno ściśnij krawędzie.
5. Na rozgrzanej patelni z olejem wysyłamy smażyć nasze placki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g