placki z powidłami Chude

rozpieszczaj swoich bliskich ciastami powietrznymi! Nic dziwnego, że mówią & quot; czerwona Chata nie jest rogami, ale ciastami& quot;, dom, w którym przygotowywane są ciasta, jest ciepły i przytulny. Kiedy jest czas, upewniam się, że robię paszteciki. Dzieci nie mogą czekać, aż się usmażą i natychmiast je zdemontują. Przygotuj i na pewno spodoba ci się ten przepis!
Mya-ChaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 31 % 20 g
węglowodany 62 % 40 g
353 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h 20 min

1. Do ciast musimy przygotować ciasto. Aby to zrobić, weź ciepłą wodę i dodaj drożdże i mąkę, aby ciasto stało się konsystencją podobną do naleśnika.

2. Ciasto pozostawiamy na stole, gdy bąbelki zaczną pojawiać się na powierzchni, dodajemy pozostałe składniki.

3. Dodaj sól i cukier, mieszaj, aż się rozpuści.
wprowadź resztę przesianej mąki i 2 łyżki.l olej roślinny. Zagnieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia dwa razy.

4. Ciasto dzielimy na kiełbaski i tryb na identyczne kawałki. Rozwałkuj każdy kawałek wałkiem do ciasta i umieść dżem na środku i bardzo mocno ściśnij krawędzie.

5. Na rozgrzanej patelni z olejem wysyłamy smażyć nasze placki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 242   kcal/100g
  • Powidło - 250   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy