paluszki krabowe w cieście z nadzieniem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
2. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę do sera, dodaj majonez, wymieszaj.
3. Rozwiń paluszki krabowe (wcześniej rozmrożone), ostrożnie rozłóż nadzienie na krawędzi i ponownie zwiń w rolkę.
4. Jajko pocieramy solą, wlewamy mleko, mieszamy i wlewamy mąkę. Za pomocą trzepaczki wymieszaj składniki do jednorodnej konsystencji (jeśli ciasto jest zbyt gęste, możesz je rozcieńczyć ciepłym mlekiem).
5. Zanurz każdy paluszek krabowy w cieście jajecznym, a następnie grubo zwiń w bułkę tartą i smaż na oleju roślinnym z obu stron. Rozłóż na papierowej serwetce, pozwól, aby nadmiar tłuszczu się wchłonął.
podawaj na stole w ciepłej formie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici są soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g