rumsztyk z kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Aby przygotować to bardzo smaczne danie, musisz umyć i przeciąć mostek na pół. Osusz je, na mięsie nie powinno być nadmiaru wilgoci.
2. Dodaj sól i przyprawy, które lubisz. Aby uzyskać soczystość, dodaj sos sojowy.
3. Glazurujemy w mieszance jajecznej i panierujemy w bułce tartej.
4. Gdy patelnia dobrze się nagrzeje, wlej olej i usmaż filet.
gdy skorupa się zarumieniła, natychmiast ją Odwróć. Mięso z kurczaka jest delikatne i nie trzeba go długo smażyć.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g