rumsztyk z kurczaka

urozmaicaj swój stół pysznym i oryginalnym przepisem! Z mięsa z kurczaka można przygotować wiele przepisów. Dziś chcę podzielić się przygotowaniem najsmaczniejszego Dania o nazwie "Romsteks". Filet z kurczaka smażony w bułce tartej to po prostu bajka! Każda przystawka nadaje się do tego dania. Udekoruj ziołami, warzywami i zapraszamy do stołu!
ZHANNA_Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 18 g
tłuszcze 19 % 9 g
węglowodany 43 % 20 g
212 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Aby przygotować to bardzo smaczne danie, musisz umyć i przeciąć mostek na pół. Osusz je, na mięsie nie powinno być nadmiaru wilgoci.

2. Dodaj sól i przyprawy, które lubisz. Aby uzyskać soczystość, dodaj sos sojowy.

3. Glazurujemy w mieszance jajecznej i panierujemy w bułce tartej.

4. Gdy patelnia dobrze się nagrzeje, wlej olej i usmaż filet.

gdy skorupa się zarumieniła, natychmiast ją Odwróć. Mięso z kurczaka jest delikatne i nie trzeba go długo smażyć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy