puree z groszku z kurczakiem i warzywami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Spłucz groszek wodą. Jeśli zboże jest stare, możesz namoczyć groszek w zimnej wodzie przez noc.
jeśli w pomieszczeniu jest ciepło, lepiej włożyć do lodówki, aby nie zakwasić.
2. Nasmaruj dno miski olejem i rozłóż umyty groszek, kurczaka i warzywa. Sól do smaku i dodaj suche przyprawy.
napełnij wodą i ustaw na 2 godziny gotowania w trybie "duszenia".
3. Przenosimy do innej patelni i siekamy, możesz użyć blendera lub po prostu pchacza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g