puree z groszku z kurczakiem i warzywami

smak z dzieciństwa przydatne, szybkie i zdrowe! Kasza grochowa gotowana w powolnej kuchence jest bardzo smaczna. Puree jest delikatne, aksamitne o smaku warzyw, kurczaka i kwaskowatości pomidora. Możesz dodać zamiast oleju roślinnego, kremowy smak stanie się jeszcze bardziej nasycony. Posyp ziołami, krakersami i podawaj.
MargotAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 7 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 55 % 11 g
93 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min

1. Spłucz groszek wodą. Jeśli zboże jest stare, możesz namoczyć groszek w zimnej wodzie przez noc.
jeśli w pomieszczeniu jest ciepło, lepiej włożyć do lodówki, aby nie zakwasić.
2. Nasmaruj dno miski olejem i rozłóż umyty groszek, kurczaka i warzywa. Sól do smaku i dodaj suche przyprawy.
napełnij wodą i ustaw na 2 godziny gotowania w trybie "duszenia".
3. Przenosimy do innej patelni i siekamy, możesz użyć blendera lub po prostu pchacza.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Groszek suszony - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy