rumsztyk w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
dzisiejszy przepis to bardzo smaczne danie. Wymaga minimum kosztów i czasu.
1. Bierzemy świeży, soczysty kawałek wołowiny. Jeśli są na nim żyły, filmy lub tłuszcz – wszystko odcinamy, potrzebujemy czystego fileta do gotowania.
2. Mięso należy umyć, pod zimną wodą i osuszyć.
3. Pokrój na średnie kawałki o grubości około 2 cm i pokonaj.
4. Do panierowania używamy jajka kurzego zmieszanego z majonezem i musztardą oraz mlekiem. Dokładnie ubij całą mieszaninę.
5. Zanurz kawałki jeden po drugim,najpierw w mieszance jajecznej, a następnie w bułce tartej.
6. Włącz Multicooker i ustaw tryb "smażenie". Wlej olej roślinny. Smażyć filety, aż będą chrupiące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g