rumsztyk w powolnej kuchence

niesamowicie pyszny kotlet mięsny. Marzenie każdego mężczyzny! Jeśli chcesz gotować, co jest smaczne i satysfakcjonujące, ten przepis jest dla ciebie. Chrupiące krakersy i pachnące miąższ, nikogo nie pozostawi obojętnym!
Anna ŚwiatowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 16 g
tłuszcze 40 % 16 g
węglowodany 20 % 8 g
240 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

dzisiejszy przepis to bardzo smaczne danie. Wymaga minimum kosztów i czasu.
1. Bierzemy świeży, soczysty kawałek wołowiny. Jeśli są na nim żyły, filmy lub tłuszcz – wszystko odcinamy, potrzebujemy czystego fileta do gotowania.

2. Mięso należy umyć, pod zimną wodą i osuszyć.

3. Pokrój na średnie kawałki o grubości około 2 cm i pokonaj.

4. Do panierowania używamy jajka kurzego zmieszanego z majonezem i musztardą oraz mlekiem. Dokładnie ubij całą mieszaninę.

5. Zanurz kawałki jeden po drugim,najpierw w mieszance jajecznej, a następnie w bułce tartej.

6. Włącz Multicooker i ustaw tryb "smażenie". Wlej olej roślinny. Smażyć filety, aż będą chrupiące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy