Puree z cukinii z filetem z kurczaka
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj filet z kurczaka.
2. Podczas gotowania kurczaka zajmiemy się cukinią. Myjemy go i obieramy ze skóry. Następnie gotujemy w dowolny dogodny sposób: możesz ugotować cukinię w rondlu z niewielką ilością wody lub gotować na parze.
3. Połącz gotowaną cukinię z filetem z kurczaka i ubij blenderem w puree. Sól do smaku i dodaj gorące mleko i kawałek masła.
4. Udekoruj zielenią m kawałkami fileta z kurczaka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g