skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pierwszym krokiem jest przygotowanie nadzienia: oto niezbędne składniki
Krok 2:
Gotuj ziemniaki do miękkości
Krok 3:
I drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor
Krok 4:
Nie zapomnij posolić ziemniaków w połowie gotowania
Krok 5:
Podczas gdy ziemniaki gotują się, przygotuj ciasto. Oto wszystkie niezbędne składniki
Krok 6:
Dodaj sodę do kefiru o temperaturze pokojowej
Krok 7:
Następnie cukier
Krok 8:
Sol
Krok 9:
Ubij jazo osobno i wymieszaj z olejem roślinnym
Krok 10:
Teraz łączymy wszystkie składniki
Krok 11:
Łyżką wyrabiamy ciasto
Krok 12:
Nasze ciasto jest gotowe-przykryjemy je ręcznikiem i odstawimy na chwilę , gdy będziemy robić nadzienie - w tym czasie gluten w mące pęcznieje i będzie łatwy w pracy z ciastem
Krok 13:
Kiedy robiliśmy ciasto-ziemniaki są już ugotowane! Odcedź bulion ziemniaczany i dodaj smażoną cebulę
Krok 14:
Dodaj masło i zamień ziemniaki w dowolny dogodny sposób-robię to za pomocą zwykłego popychacza
Krok 15:
Następnie dodaj gorące mleko. Zasadniczo nie jest konieczne dodawanie mleka do nadzienia, ale z nim nadzienie jest delikatniejsze
Krok 16:
Nasze nadzienie jest gotowe-zostawiamy je do ostygnięcia
Krok 17:
To wszystko i gotowe do rzeźbienia pasztecików
Krok 18:
Połóż trochę ciasta łyżką na stole, ugniataj go rękami lub rozwałkuj wałkiem do ciasta - jak wygodniej. Następnie wkładamy nadzienie-należy pamiętać, że w takich plackach nadzienia umieszcza się sporo
Krok 19:
Mocujemy krawędzie, lekko spłaszczamy powstały placek rękami, a następnie kładziemy go na stole szwem w dół
Krok 20:
Smażyć placki na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smażyć dość szybko-dosłownie 3-4 minuty z każdej strony
Krok 21:
Przewracamy i smażymy z drugiej strony
Krok 22:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal / 100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g