kurczak ze śmietaną

udka z kurczaka w sosie śmietanowym. Szybko. Po prostu. Pyszne! Dla mam! Czasami najdelikatniejszy wynik jest możliwy przy minimalnym wysiłku. Idealny dla mam, które nie mają okazji spędzać dużo czasu na gotowaniu. Bardzo kochamy tego kurczaka w rodzinie. Proponuję spróbować Tutaj możesz użyć ud, ale podudzia są najsmaczniejsze
ObzhorkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 13 g
tłuszcze 52 % 15 g
węglowodany 3 % 1 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

lepiej wybrać małą patelnię z wysokimi bokami. Żeliwo jest idealne. Powolna kuchenka jest również piękna.

więc olej roślinny jest wysyłany na patelnię przed podgrzaniem.

rozłóż udka z kurczaka tak ciasno, jak to możliwe.
pozwól im gotować przez około 5 minut, aż pojawi się lekkie opiekanie.

Odwróć.

posyp niewielką szczyptą soli na każdą podudzie.

odstaw na ogień na kolejne 5 minut.

połóż śmietanę na podudziach. Bezpośrednio łyżką na mięsistą część każdej podudzia. Ważne jest, aby był zamknięty kwaśną śmietaną.

zamknij pokrywkę.

pozostaw do duszenia przez kolejne 20-30 minut.

W Gotowości - możesz jeść na ciepło lub na zimno.
obie opcje są bardzo delikatne w smaku.

spróbuj-ręce zjedz po łokciu %)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy