Kurczak ze śmietaną
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
lepiej wybrać małą patelnię z wysokimi bokami. Żeliwo jest idealne. Powolna kuchenka jest również piękna.
więc olej roślinny jest wysyłany na patelnię przed podgrzaniem.
rozłóż udka z kurczaka tak ciasno, jak to możliwe.
pozwól im gotować przez około 5 minut, aż pojawi się lekkie opiekanie.
Odwróć.
posyp niewielką szczyptą soli na każdą podudzie.
odstaw na ogień na kolejne 5 minut.
połóż śmietanę na podudziach. Bezpośrednio łyżką na mięsistą część każdej podudzia. Ważne jest, aby był zamknięty kwaśną śmietaną.
zamknij pokrywkę.
pozostaw do duszenia przez kolejne 20-30 minut.
W Gotowości - możesz jeść na ciepło lub na zimno.
obie opcje są bardzo delikatne w smaku.
spróbuj-ręce zjedz po łokciu %)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g