Scramble jajka z boczkiem i warzywami
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Dokładnie ubij jajka z kurkumą, aż będą gładkie
2. Dodaj sos TABASCO & nbsp; i połowę warzyw do mieszanki jajecznej
3. Na dobrze rozgrzanej patelni usmaż kawałki boczku
4. Dodaj pozostałe warzywa do boczku
5. Gdy warzywa będą gotowe, dodaj jajka i smaż na małym ogniu do pożądanej konsystencji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g