Scramble jajka z boczkiem i warzywami

świetna opcja zamiast dość jajecznicy! . Jeśli masz już dość standardowych śniadań lub po prostu chcesz zadowolić siebie i swoich bliskich czymś nowym każdego dnia, możesz ugotować Scramble, którego odmian jest wiele. :)
LeraYakovlevaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 10 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 16 % 4 g
184 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min

1. Dokładnie ubij jajka z kurkumą, aż będą gładkie
2. Dodaj sos TABASCO & nbsp; i połowę warzyw do mieszanki jajecznej
3. Na dobrze rozgrzanej patelni usmaż kawałki boczku
4. Dodaj pozostałe warzywa do boczku
5. Gdy warzywa będą gotowe, dodaj jajka i smaż na małym ogniu do pożądanej konsystencji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Sos Tabasco - 12   kcal/100g

Podobne przepisy