przekąska z cukinii język teściowej

pyszne trzciny cukinii z pikantnym nadzieniem! . Bułki mogą być ostre lub łagodniejsze w smaku. Wszystko zależy od Twoich preferencji smakowych. Świetnie sprawdzą się jako przekąska na przyjaznej imprezie :). Bułki są przygotowywane bardzo szybko, łatwo nawet dla początkującego.
PandaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 6 g
tłuszcze 59 % 22 g
węglowodany 24 % 9 g
229 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź jedną lub dwie cukinie, w zależności od wielkości. Pokrój wzdłuż na cienkie talerze. Mam ich dziewięć. Złożyć durszlak, posypać solą i odstawić na chwilę, aby sok się wyróżniał.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj pomidory, pokrój w cienkie plasterki według liczby talerzy cukinii.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ser można wziąć dowolny, ale lepiej zmiękczyć, aby łatwiej się stopił. Pokroić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wszelkie warzywa do smaku (koperek, pietruszka, kolendra) są odpowiednio krojone.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W majonezie wyciskamy ząbki czosnku. Jego ilość zależy od Twojego gustu i pragnienia. Dokładnie wymieszaj, dodaj czerwoną mieloną paprykę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Osusz Talerze cukinii ręcznikiem papierowym i zwiń w mące. Nadmiar mąki strząsnąć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ubij jajka trzepaczką, w razie potrzeby lekko sól, pieprz. Ponownie zwiń mąkę lub bułkę tartą. Nie zrobiłem tego, ale na próżno-podczas smażenia powstała niewystarczająco chrupiąca skórka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podgrzej patelnię olejem roślinnym, smaż cukinię na dużym ogniu z obu stron, aż powstanie rumiana chrupiąca skórka. Zdejmij i połóż na ręczniku, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na cukinię nałóż majonez czosnkowy na całą powierzchnię.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp zielenią. Z jednej krawędzi, lekko cofając się, połóż plasterek pomidora, z drugiej kawałek sera. Zwiń rolkę, zaczynając od boku pomidora. Połącz wykałaczkami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Umieść na ciepłej patelni na pozostałym oleju i odstaw pod przykryciem, aż ser się stopi.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przekąska jest gotowa. Można go ucztować zarówno na gorąco, jak i na zimno - nie będzie gorzej. Pikantne bułki z cukinii to eksplozja smaku!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    SMACZNEGO DLA WSZYSTKICH!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy